zo 24-02-2019 : KSVR Dames - KSV Veurne : 8 - 2

"Vlotte en ruime zege voor de Dames voor eigen publiek"

IMG 8435

Op een zonnige zondagnamiddag mochten de dames KSV Veurne ontvangen op het Rumbeekse Sportpark om de confrontatie aan te gaan op ons kunstgrasveld. Tal van supporters van Veurne en KSVR waren talrijk aanwezig om hun ploeg aan te moedigen.

Veurne mocht de aftrap nemen en van in het begin was er direct doelgevaar door het slecht werken van onze Rumbeekse verdediging. Daarna doorsteekpas van Huys naar Pennynck. Keepster doet slechte controle waardoor net geen goal volgt. Na minuut 2 dribbelt Bettens de keeper over en binnen 1-0. Daarna is Rumbeke in aanval modus.

In de 6de minuut past Devos naar Bettens die alleen op keeper komt, maar het leer ging recht op keeper. 13de minuut doorsteekpas Devos naar links op Bettens, ze kan een doelkans afdwingen maar keeper redt. Na harrewar aan Rumbeekse baklijn steekt Devos Pennynck diep, deze lobt de keepster en 2-0. Minuut 17 corner met rebound op Thevelein en keeper redt net uit doel. Nog wat doelkansen op corners en van Devos in volgende minuten. Ook Van Heesbeke voetbalt goed mee vandaag. Een terugspeelbal op Van Heesbeke naar Devos, die Bettens kan bereiken en zo de 3-0 kan prikken.

IMG 8329

IMG 8334

Na duwfout op Pennynck vrije trap voor Devos die net boven gaat. Wat volgt zijn wat corners voor Veurne die goed weggewerkt worden door onze Rumbeekse dames. Na 30 minuten komt Veurne terug opzetten maar kan Van Heesbeke de aanval telkens stoppen. Bettens kan nog eens alleen op de keeper gaan en zo de 4-0 op het scorebord zetten. Maar Veurne geeft niet op en blijft druk zetten. Zo krijgen ze nog een vrije trap in de 34ste minuut maar kan Rumbeke op de counter met Huys de bal op de keeper schieten. Verschaeve M. probeert naar doel vanaf baklijn, maar net naast. Minuut 42 kan Bettens haar hattrick scoren 5-0. In de laatste minuten kan Van Heesbeke de bal uit de voeten van een aanvalster halen van Veurne en zo de halftime inluiden.

IMG 8383

IMG 8389

Net nadat Sabien de scheids terug bevrijdde van de opsluiting in de kleedkamers na de time, direct corner voor Rumbeke maar geen doelkans. Maar de volgende minuut is het prijs en kan Bettens door de beentjes van de keeper tikken 6-0. Daarna corner voor Rumbeke gegeven door Deschodt kort gegeven, Pennynck probeert, maar terug corner. Wat later vrije trap Veurne na duwfout op de kapitein maar Van Heesbeke pakt. Enkele minuten later terug vrije trap voor Veurne voor lichte duwfout van Devos. Veurnse trapt mooi binnen naast Van Heesbeke 6-1.

Minuut 55 Mostaert eraf Rijs er op. Daarna blijft er veel druk van Veurne voor het Rumbeeks doel. Minuut 60 Thevelein eraf Meseure erop. Net na de vervanging scoort Huys na mooie actie van Bettens in de verste hoek 7-1. Minuut 61 Vandenborre eraf Mortier erop.

IMG 8397

IMG 8399

Rumbeke blijft druk zetten naar doel via Huys en Rijs die aan een goede tweede match bezig is. Er volgen nog verschillende corners maar geen resultaat. In de 73ste minuut doelkans Veurne door verwarring in verdediging maar Van Heesbeke pakt. Kort erna kan één van aanvalsters van Veurne toch in verste hoek binnentrappen 7-2. Daarna terug doelkans voor Bettens die net naast de keeper wil trappen, maar naast doel word geduwd. Corners volgen snel maar zonder resultaat. Delva doet ook nog een mooie actie langs de zijlijn, maar kan net niet voorzetten. Nog een vrije trap net voor baklijn door foutje op Meseure, gegeven door Deschodt, maar net naast doel. In de 84ste minuut corner voor Rumbeke, Pennynck kan assist geven naar Mortier en deze kan scoren 8-2. Mooi einde van warme en drukke match.

IMG 8403

IMG 8409

KSV Rumbeke:

L. Van Heesbeke, E. Huys, J. Thevelein (60' S. Meseure), J. Delva, L. Devos, T. Pennynck, S. Bettens, N. Mostaert (54' S. Rijs), A. Deschodt, J. Vandenborre (61' J. Mortier), M. Verschaeve

Scoorden:

4' (1-0) S. Bettens,

14' (2-0) T. Pennynck,

23' (3-0) S. Bettens,

31' (4-0) S. Bettens,

42' (5-0) S. Bettens,

47' (6-0) S. Bettens,

53' (6-1),