zo 10-02-2019 : FC Veldegem – KSVR A-kern : 1 - 3

"Michiel vlamt KSVR naar de overwinning met een hattrick"

Tyvaert Michiel kopie

In een van begin tot eind boeiende wedstrijd overklasten de mannen van Geert Broeckaert die van FC Veldegem. Ook al was het begin nogal wankel.

Al binnen een minuut of twee kon de spits van de thuisploeg profiteren van een vervelend balletje achterin bij de onzen: 1-0. Had alles te maken met de harde wind, die dwars over het veld stormde en met de kwaliteit van dat veld. Er viel behoorlijk goed op te voetballen, maar het kostte veel energie.

Daarna nam Rumbeke het heft in handen met heel leuk voetbal. Een vrije trap van Robinson Woodruff kon net niet worden aangetikt en dus verdween de harde bal een half metertje naast het doel. Niel Maertens zag zijn kopbal door de keeper uit de benedenhoek gedoken worden na een mooie aanval over links.

Na twintig minuten spelen mocht Rumbeke een penalty nemen. Gertjan Vandewege achter de bal. Die waaide pardoes van de stip en toen mocht Gertjan nogmaals aan zijn concentratie beginnen. De keeper toonde zich vastberaden en hij tikte de bal uit de hoek. Zo bleef het 1-0, maar onze mannen gaven niet op. De mee opgerukte Jens Kindt schoot uit de draai maar nipt voorlangs.

"Graaiende handen"

Het was wachten op de verdiende gelijkmaker. Die kwam er na een zalige vlotte aanval over zeker vier of vijf schijven. De bal was op rechts, werd naar de linkerflank verplaatst, daar gingen drie spelers met elkaar in de combinatie. Jonas Decoene legde de bal uiteindelijk klaar voor Michiel Tyvaert en die schoof de bal perfect in de hoek, ver weg van de graaiende handen van de doelman: 1-1.

Op het half uur waren de rollen helemaal omgedraaid. Michael Vermeersch probeerde de bal in de winkelhaak te krullen, maar zijn inzet werd tot hoekschop gedevieerd. Vervolgens was er die indraaiende corner en jahoor, Michiel Tyvaert stond perfect opgesteld en kopte al even perfect binnen: 1-2 in Rumbeeks voordeel. Het had zelfs nog 1-3 kunnen worden toen een puntgave voorzet van Harold Cool door twee inglijdende spelers van Rumbeke net niet kon worden aangeraakt. Iets te korte tenen. Vlak voor de pauze kreeg Veldegem opeens een reuzekans toen een voorzet van rechts over het doel werd gekopt door een volledig vrijstaande speler.

Na de pauze zagen de toeschouwers op het door de gestaag neervallende regen steeds zompiger wordende terrein een vechtwedstrijd. Vol emotie, slidings en vinnige één-tegen-één duels. Maar Rumbeke toonde zich mentaal weerbaar en bleef in de meeste situaties de baas over de situatie.

Bokste eerst keeper Kenneth Vonck een directe vrije trap uit zijn doel, daarna was er een rappe tegenaanval van Niel, Michael, Jonas Decoene en Gertjan die met de nodige moeite door de thuisdoelman werd weggewerkt. Halfweg de tweede helft had Veldegem de grootste kans op de gelijkmaker toen een hoekschop maar net naast het doel werd gekopt. Een minuut later besliste wie anders dan Michiel Tyvaert deze wedstrijd. Michael Vermeersch mocht een vrije trap nemen en legde die panklaar op het hoofd van onze elf die niet miste: 1-3!

“Waarom ik drie goals scoorde? We kwamen snel met 1-0 achter en dat wilde ik veranderen. Nee, zonder gekheid, dit was de beste wedstrijd uit deze competitie voor mij. Het is ook de eerste hattrick uit mijn voetbalcarrière. In het begin van dit seizoen moest ik even wennen aan de nieuwe ploeg, we speelden een ander systeem dan dat ik gewoon was. Maar nu zijn we ingespeeld. Deze week had ik al scherp getraind en mijn opwarming zag er ook scherp uit. Onze T2 voorspelde dat ik het vandaag goed zou doen. Dat vertrouwen is belangrijk voor een speler.”

Michiel Tyvaert

KSV Rumbeke:

K. Vonck, B. Sucaet, H. Cool, J. Van Exem, J. Kindt, R. Woodruff, M. Tyvaert, G. Vandewege (64' L. Tyvaert), J. Decoene (75' M. Decoene), N. Maertens, M. Vermeersch (86' E. Geldhof)

Scoorden:

2' (1-0),