za 09-02-2019 : VV Tielt - KSVR GU12 : 3 - 2

"KSVR GU12 verliest nipt in Tielt"

U12 Tielt PDW kopie

Dit keer laat in de middag zakte de blauw-wit gestreepte alliantie van luitenant Nele, kapitein Lars en brigade-generaal Pedro af naar het Tieltse front om na 3 weken de bal opnieuw te laten rollen. Voor de gewestelijke U12 kwam de winterprik niet als een zege, als je weet dat we onze beste seizoenswedstrijd thuis tegen Club Roeselare speelden net voor de aflastingen.

Rumbeke starte met een ferme wind tegen en dat is in voetbal geen zege. Het waaide zo hard dat de ballenzak ervandoor ging. Dit bemoeilijkte ook het uitvoetballen van achteruit. Een bal divieerde in de handen van keeper Jaron. Var wou niet tussenkomen op de beslissing en een vrije trap op 8 meter werd gegeven. Tielt trapte hem perfect binnen 1-0.

Ons voetbal was helemaal niet goed. Onze grinta die deze groep toch wel bezit was ver te zoeken. We stonden er bij op sommige posities en keken ernaar. We kwamen telkens te laat op de tweede bal. Een werkpuntje om mee te nemen naar volgende week. Veel slordigheden, veel balverlies.

Mooiste moment was een prachtig doelpunt van Giobe met het hoofd onder de deklat binnen. Volgende keer zal hij dat zeker overdoen aan de andere zijde. Als je in duel gaat met je tegenstander kan dit voorkomen. Giobe speelde een zeer goede wedstrijd. Er zijn dingen die veel erger zijn zoals geen Schweppes in een kantine, stel je voor.

"Ai Ai gene Schweppes in de kantine dat komt niet goed met onze coach Pedro"

Tielt was duidelijk de betere partij, toen het 3-0 was heb ik ook de groep toegesproken dat het anders moet en enkele spelers zwaar onder hun niveau speelden. KSV Rumbeke reageerde op de juiste manier en groeide ook in de wedstrijd tot minimum de evenknie of zelf tot aan de heupzone.

Dit beloofde om het derde kwartier met het enorme windvoordeel te mogen starten. Tielt moest terugplooien en Rumbeke speelde een beter positiespel. Onze verdediging speelde bewust hoger en dat bracht zijn vruchten mee, de verdediger kon meer ballen recupereren en zo kreeg Seppe een afgeweken bal voor zijn rechter en kon met een overheerlijke volley de bal in de linker bovenhoek plaatsen. Een werelddoelpunt vanop 35 tal meter, zijn eerste doelpunt en wat voor één!!

Het geloof in eigen kunnen groeide en ook het publiek kreeg het warm. We voelden dat we op zoek waren en recht hadden op een tweede doelpunt. En dat werd beloond, een prachtige assist van Zino werdt door Tielt in eigen doel getikt.3-2 de aansluitingstreffer.

KSV Rumbeke ging op zoek naar nog meer, hetgeen dat in het openingskwartier zoek was, was er nu in overvloed. De drive om door te zetten, het mes tussen de tanden. Iedereen liep zijn longen uit zijn lijf. De positieve aanmoedigingen van het thuispubliek zorgde ervoor dat sommige bleven doorgaan terwijl de tank in reserve knipperde.

Goede afspraken achterin zorgden ervoor dat de tegenprikken weinig slaagkans kregen. Nawfal kreeg nog de beste kans om de gelijkmaker te maken maar het werd uiteindelijk 3-2 voor Tielt.

Goed herpakt, volgende week terug op verplaatsing in Oostrozebeke eens goed starten en je krijgt een heel andere wedstrijd. Yes we can!

Speelden voor Rumbeke:

Jaron, Thibo, Giobe, Tiziano, Seppe, Flor, Nawfal, Cas, Lars, Zino, Elias.

Verslag en foto: Pedro De Witte