za 09-02-2019 : KSVR U8N - SV Anzegem : 5 - 8

"U8'tjes van KSVR droomden dat ze aan het Titicacameer zaten"

IMG 7687 kopie

Terwijl de twee andere ploegjes (net voor en net na ons) op het kunstgras hun wedstrijd speelden, traden wij naar goede gewoonte aan op terrein D2 (grasplein). Er was deze nacht nog heel wat regen uit de lucht gevallen en een kant van het plein leek een beetje op het Titicacameer (volgens een spelertje).

Desalniettemin begonnen beide ploegen sterk aan een verbeten strijd om de meeste doelpunten te maken. De volledige wedstrijd was het een spannende match, met aan beide kanten soms super voetbal, maar in het derde kwart kon Anzegem het laken een beetje naar hen toe trekken. Rumbeke probeerde nog alles op alles te zetten het laatste kwart. Maar net als de bal die af en toe bleef steken in de modder, bleven onze gastjes steken bij een nederlaag. Met momenten heel goed voetbal gezien, ondanks de koude wind en af en toe regen, een geweldige sfeer bij, zowel de bezoekers en supporters van Anzegem, als ook bij onze mannetjes en supporters. Bedankt iedereen! Op naar volgende week uit tegen Club Roeselare.

U8 van Anzegem was echt een aangename ploeg om tegen te spelen, heel goede sfeer onder zowel trainer-begeleiding en supporters. Dit mag ook gerust eens gezegd worden.

Eventjes terugblikken op het Titicacameer.

Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika met een oppervlakte van 8340 km². Het ligt in de Andes tussen Peru en Bolivia op 3812 meter boven de zeespiegel, is het hoogste commercieel bevaarbare meer ter wereld. De diepte is gemiddeld 140-180 meter, maximaal 280 meter. Er monden 25 rivieren in het Titicacameer uit, maar geen hiervan is van bijzondere betekenis. In het meer liggen 41 eilanden. Sommige hiervan zijn dichtbevolkt. De bekendste eilanden zijn Isla del Sol, Amantaní en Taquile. Wil je meer weten, klik dan op de volgende link https://nl.wikipedia.org/wiki/Titicacameer

Blijkbaar hadden ze dit geleerd in school, toch wel slimme gastjes onze U8'tjes.

Verslag: Dieter Declercq

Foto: Kurt Maddens