za 02-02-2019 : KSVR A-kern – KSV Jabbeke : 4 - 1

"KSVR wint vlotjes voor thuispubliek"

IMG 5730 kopie

De mannen van KSV Rumbeke zullen zichzelf ongemerkt meer druk opleggen, omdat ze zo graag willen doorgaan waaraan ze zo langzamerhand goed begonnen zijn: een geweldige positieve flow. In de heenronde was Jabbeke zakelijk verslagen en dat mocht nu opnieuw.

De opening was alleszins prachtig: Na een misverstand achterin kon de rappe Michael Vermeersch profiteren en zo stond het al binnen vijf minuten 1-0. Daarna volgde een fraaie aanval met Niel Maertens, die een lekkere voorzet in huis had en helaas koon Gertjan Vandewege zijn voet niet correct tegen die bal krijgen, anders was de match al rap in het slot gevallen.

De tegenstander was toch niet te onderschatten, want al voetballend creëerden de mannen in het zwartwit enkele gave scoringskansen. Keeper Kenneth Vonck moest al zijn klasse tonen toen hij een inzet aan de tweede paal atletisch uit de hoek timmerde. Aan de andere kant kopte Jonas Van Exem net naast op voorzet van Harold Cool en werd een heerlijke run van Michael Vermeersch ternauwernood afgestopt door de keeper. Michael speelde ook een bal van bijna op de middellijn maar net naast de goal. Jonas Decoene kon dan toch de verdiende 2-0 aantekenen na een toffe actie van weeral Michael Vermeersch.

Maar de mooiste aanval van deze match was die over rechts waar Niel een hakje gaf in de loop, Bjorn op snelheid overlapte en een sterke bal verplaatste naar Michael Vermeersch, maar die pass werd gedevieerd en viel toen gunstig voor de tegenstander. De snelheid, waarmee deze aanval werd uitgevoerd, is tekenend voor de kwaliteit en het zelfvertrouwen in onze ploeg. Terecht applaus, ook was het rendement ditmaal nul.

Vlak na de rust leek Rumbeke het pleit te beslechten toen Gertjan Vandewege verwoestend uithaalde op een terugtrekbal van Michael Vermeersch, die erg aanwezig was deze avond. De 3-0 was een rustgever, zo op het eerste gezicht.

“Niel kwam op de flank door en legde de bal achteruit. Ik had daar al positie gekozen en pakte die bal in één keer en die ging wel heel mooi binnen! Nee, we hebben deze tegenstander zeker niet onderschat. Vanaf het begin hebben we direct druk gezet. Natuurlijk ben ik tevreden met dit seizoen, want we hebben nog maar eenmaal verloren. Of het eindronde of een kampioenschap wordt? Hopelijk kunnen we een kampioenschap vieren!”

Gertjan Vandewege

Niel Maertens probeerde het nog eens uit de draai, maar zijn schot ging naast en over. Daarna ging Jabbeke hoger pressen en kwamen er wat slordigheden in het Rumbeekse spel. Een schot van Filije Koita spatte uiteen op de kruising rechts van keeper Vonck, die aan de grond genageld stond. Gertjan Vandewege, die ook al gretig in het spel betrokken was, plaatste nog een steenharde bal tussen de palen en hij zag dat de keeper de bal in een reflex via de lat weg kon werken.

De eretreffer van Jabbeke zou er toch komen. Een streep in de bovenhoek van Jens Devriendt kreeg eveneens handen op elkaar van het publiek: de 3-1 was op zichzelf wel een 'beauty'. Daarna volgde een fase met wat gerommel in de marge en schermutselingen voor beide doelen die tot niets leidden. Er kwamen wisselspelers in het veld aan beide kanten.

Trainer Geert Broeckaert had de fijnste hand van wisselen, want één van zijn invallers kon nog eens scoren. Het was Lowie Tyvaert, die netjes binnenschoot na een rappe uitbraak van de onzen: 4-1 was meteen ook de eindstand van deze wedstrijd.

KSV Rumbeke:

K. Vonck, B. Sucaet, H. Cool, J. Van Exem, J. Kindt, R. Woodruff, M. Tyvaert, G. Vandewege (70' M. Decoene), J. Decoene (81' L. Tyvaert), N. Maertens, M. Vermeersch (78' E. Geldhof)

Scoorden:

3' (1-0) M. Vermeersch