zo 03-02-2019 : KSK Wenduine - KSVR Dames : 2 - 2

"Zeer goede wedstrijd van de dames die net niet werd beloond"

Zondag 3 februari waren onze KSVR Dames te gast in Wenduine.

Goed begin van de match met een directe aanval, maar deze werd algauw afgestraft. In de eerste minuten van het spel was er een miscommunicatie aan de zijlijn van de Rumbeekse dames. Van Heesbeke kreeg een moeilijke terugspeelbal van Thevelein en maakte een inschattingsfout en trapte de bal recht op de spitse van Wenduine 1-0. Het werd achtervolgen geblazen voor onze meisjes. Er ontstonden nog aantal doelkansen, maar uiteindelijk viel het doelpunt aan de andere kant. Vanaf dit doelpunt werd er nog maar weinig gevoetbald van de Wenduinse dames. Er werden heel wat fouten uitgelokt, er werd onsportief gedrag vertoont en tijd gerekt. Dankzij het doorzettingsvermogen van onze ganse ploeg kon Deschodt op een corner de Wenduinse keepster lobben (2-1). De dames zagen het aantal aanvallen groeien, maar er kwam geen resultaat. Elk balbezit van Wenduine werd mooi weg verdedigd door gans Rumbeke.

"Met 10 verder"

Na de rust werd er gevochten voor de winst. Jammer genoeg legde de scheidsrechter voor een ‘zuchtje wind’ het spel stil, waardoor het voetballen ons wel heel moeilijk werd gemaakt. Na de wissels werd een mooie voorzet van Bettens geplaatst door Verschaeve Lindsay langs de verste paal 2-2. Na een paar grote kansen, waarbij de keepster van Wenduine zelf een mooie redding deed, werd het spel opnieuw stilgelegd. Na een aanval van de Rumbeekse dames kwam de keepster met volle vaart op de bal af waardoor Bettens en Verschaeve achter de keepster door tegen elkaar opbotsten. De keepster kwam lelijk ten val en moest worden afgevoerd met de ambulance. Ook Verschaeve Lindsay kwam slecht neer en moest het veld verlaten. Dan maar verder met 10. Na 20 minuten kon de wedstrijd worden verder gezet. Ondanks het ondertal bleven de dames hun druk op doel verder zetten. Toch werd dit niet beloond. Toen de Wenduinse dames na 70 minuten op eigen helft gespeeld te hebben gespeeld konden ze nog een vrije trap uitlokken. Deze vrije trap werd ver naast doel geschoten en dit was tevens ook het eindsignaal.

Collectief een zeer goede match van Rumbeke die niet beloond werd. Heel blij weerzien met onze kapitein Lize Devos. Jammerlijk nieuws dat Lindsay Verschaeve waarschijnlijk 3 weken out zal zijn door ligamentair letsel aan de enkel. Volgende week geven de dames terug alles die ze in hun mars hebben en hopelijk kunnen ze de verdiende winst wreken.

KSV Rumbeke:

L. Van Heesbeke, E. Huys, J. Thevelein (71' S. Meseure), J. Delva (71' M. Cossement), L. Devos, T. Pennynck, S. Bettens, L. Verschaeve, A. Deschodt, S. Lanssens, M. Verschaeve (62' B. Remaut)

Scoorden:

2' (1-0),

13' (2-0),

25' (2-1) A. Deschodt,

54' (2-2) L. Verschaeve

Verslag: Sanne Lanssens

Foto: Kurt Maddens (archief Dames-Wenduine)