za 19-01-2019 : KSVR U10F - Club Roeselare : 2 - 9

"KSVR moest het onderspit delven in de derby"

banner U10

Zo'n met ijs bedekt kunstgrasveld, het heeft wel wat. Maar vanochtend bleek duidelijk dat niet iedereen tegen de kou bestand is.

Het openingskwartier van onze wedstrijd tegen de buren van Club Roeselare deed nochtans hopen op een goede afloop. De wedstrijd ging vlot over en weer, zonder echte doelkansen. Achterin gaven we weinig ruimte weg, maar ook aan de overzijde werd goed verdedigd. Rumbeke had lichtjes overwicht, maar kon zijn stempel niet echt op de wedstrijd drukken en toen iedereen dacht met een 0-0 af te sluiten na het eerste kwart, scoorden de bezoekers op een tot dan toe zeldzame tegenprik.

0-1 dus bij aanvang bij het tweede kwart. Dat dekselse tweede kwart, waarin ons team elke week de concentratie lijkt te verliezen. Op dit iets hogere niveau wordt dat genadeloos afgestraft, en dat was deze ochtend duidelijk het geval. De paar kleine kansjes die we in dat tweede kwart kregen waren slechts een druppel op een hete plaat, want Club Roeselare speelde een versnelling hoger en liep in een mum van tijd uit naar een zware 0-6 tussenstand. Aan die score viel eigenlijk weinig af te dingen, want ons team liet zich als makke lammetjes naar de slachtbank leiden.

Na de wissel van kant ging het terug beter en kregen we weer wat grip op de wedstrijd. De 0-6 bleef lange tijd op het scorebord staan en voorin glipten we af en toe door de wit-zwarte verdediging. Scoren lukte echter niet en even voorbij halverwege het derde kwart dikte Roeselare de score nog wat aan. Pas bij een 0-8 lukten we een prima uitgespeelde aanval via Merijn en Ruben, die Yiannis met een prima voorzet de 1-8 aanbood.

Met die stand en met het betere weerwerk in het derde kwart in het achterhoofd, vatten we het laatste kwart aan met hoop op beterschap en schadebeperking. We voetbalden beter en kwamen vaker voor de goal van de tegenstander, maar misten de nodige overtuiging om de ruime kloof te dichten. Tot overmaat van ramp werd het aan de overkant nog 1-9 en Alexander moest meerdere malen tussenbeide komen om erger te voorkomen. Pas in de slotfase konden we een tweede keer scoren, dit maal via Mathis die op de goede plaats stond om de bal in doel te verwerken.

Misschien is die 2-9 wat overdreven, want buiten het tweede kwart deden we het best aardig. We spelen echter een trapje hoger en dan kan dat concentratieverlies in het tweede kwart niet meer. Foutjes, onoplettendheden zullen altijd keihard worden afgestraft en voorin zullen we nog sneller moeten spelen en efficiënter met de kansen omgaan. Ik twijfel er niet aan dat we met ons team dit niveau moeten aankunnen. Het is aan de jongens om mij ervan te overtuigen door op training en tijdens wedstrijden er vol voor te gaan.

Speelden en scoorden voor KSVR:

Alexander, Emile, Victor, Yiannis (1), Lyano, Ruben, Merijn, Louis, Mathis (1) en Wiebe

Verslag Jurgen Wille