zo 20-01-2019 : VVC Beernem – KSVR PU13 : 5 - 4

"Harde werken werd net niet beloond"

IMG 5739 520px

In een leuke en open wedstrijd wisten we onszelf niet te belonen met een verdiend gelijkspel of zelfs een overwinning. De thuisploeg ontving voor mijn gevoel toch wel een paar nieuwjaarscadeautjes met een strikje om. We hadden zelf veel mogelijkheden nodig om doelpunten te kunnen maken. Maar allee, er is wel heel behoorlijk gevoetbald in een hoog tempo en dat is het belangrijkste.

We moesten aanvankelijk even gewoon worden aan het betonhard bevroren veld in Beernem, maar dat bleek heel aardig bevoetbalbaar doordat het vlak lag. Je kon wel niet sliden en je kon jezelf ook vanuit de draai niet zo gemakkelijk herstellen na balverlies, soms slipten mensen weg. De sportieve tegenstander beschikte over enkele beren van kerels waar we eerst wat schrik van hadden. We blijven zelf soms wat te braaf en we zullen echt moeten leren geen voeten terug te trekken.

Maar gaandeweg groeiden we in de match. Met enkele rappe combinaties hadden we al gedreigd en toen scoorde Milan Salembier de 0-1. Prima goal na snelle omschakeling. Het werd gelijk en daarna zorgde opnieuw Milan Salembier voor onze voorsprong: 1-2. Het publiek zag dat het spel zo nu en dan mooi op en neer golfde, dat wij misschien net wat dominanter waren en meer balbezit hadden en dat ons voetbal technisch beter was. Maar jah, de tegenstander mocht teveel schieten van onze mannen op het lage middenveld en in de verdediging en toen werd het zomaar 2-2.

Jeff, die een prima match speelde, ging van achter naar voren en die zette de 2-3 op het scorebord. Het was een terechte tussenstand, maar die bleef ook al weer niet lang staan. Door wat ongelukkige rebounds en een soms net te langzame omschakeling terug werden we met de neus op de feiten gedrukt: 3-3. Nog één keer wisten we op voorsprong te komen door weeral een heerlijke goal van Jeff, die ook nog eens op de paal schoot, maar daarna was onze pap op. Met twee rommelig tot stand gekomen goals beslisten de Beernemers deze match. Goeie leerschool beleefd na een boeiende partij voetbal.

Leerpuntjes ditmaal:

– we zijn een technisch vaardig geheel, maar we komen duelkracht tekort of benutten die niet (Jasper, Emiel en Jeff geven soms het goede voorbeeld)

– we zullen druk vooruit moeten blijven zetten met de defensie als tegenstanders met de bal dicht bij ons doel geraken

– omschakeling terug mag sneller en via vastere patronen gebeuren bij balverlies

– we willen soms iets te rap afronden op doel, het is beter wat geduld te betrachten en te wachten op medespelers als je er niet zo goed voor staat zelf om te schieten.

Complimenten aan mijn hele ploeg voor het verzorgde voetbal dat ze hebben laten zien. Jasper (in bloedvorm tegenwoordig en met een heel mooie ontwikkeling als voetballer) speelde een geweldige match, Jeff was oerdegelijk, gedisciplineerd en hij scoorde twee mooie goals, Kane keepte (ondanks de vijf goals) een sterke match met goede spelhervattingen. Die drie spelers wil ik er ditmaal toch even uitlichten.

Verslag Francois Peeters