zo 20-01-2019 : KVP Gits - KSVR GR Danny : 3 - 4

"VOOR JOU, CHIEL !!!!!!!!!"

Chiel Potié 1 kopie

Een emotioneel weekend voor onze ploeg, we moesten afscheid nemen van onze ploegmakker Chiel. Wat valt dit zwaar om dragen, we wilden dan ook zo graag een prachtresultaat neer zetten en Chiel op de juiste manier eren met een zege!

Eerst had ik nog gedacht om deze wedstrijd niet te laten doorgaan maar dit zou Chiel zeker niet gewild hebben, we moesten strijden voor hem! En we kregen een zware tegenstander voor de voeten geschoven in deze eerste wedstrijd van 2019, de derde in de stand Gits speelde gastheer en we werden prima ontvangen, met de heenwedstrijd in het achterhoofd (0-3 verlies) begonnen we aan de voorbereiding in de opgewarmde kleedkamer. Lekker frisjes buiten met een hard bevroren veld deed ons wat langer in de kleedkamer blijven. Met een kortere maar krachtige opwarming waren we klaar voor de strijd aan te gaan.

We moesten allebei wat aanpassen in het openingskwartier met het bevroren veld en zo ontstond er ook een studieronde waarin het begin goed over en 't weer ging. In de eerste minuut kon Gits al een eerste kans op zijn conto schrijven maar onze ploeg liet zich zeker niet onbetuigd. Toen Thibaut Simoens zich kon doorzetten op de flank moest de thuisdoelman alles uit de kast halen en kon de bal met een hand in hoekschop werken, uit deze hoekschop kwam geen gevaar. De daaropvolgende kans kon Tjorven Alliet zich perfect doorzetten op snelheid maar oog in oog met de doelman plaatste Tjorven de bal net naast. In de plaats van 0-1 werd het bijna 1-0 maar de bal ketste op de lat na een mooie uitgespeelde actie van Gits.

Zo bleef het 0-0 na een aangename partij om te volgen, we moesten zeker niet onderdoen voor Gits en bijna trof onze kapitein Nelis Sabbe raak maar zijn schot werd geblokt met lijf en leden door een verdediger. Zeven minuten later kon Nelis Sabbe dit overdoen maar weer werd de bal geblokt, ook de rebound kon Nelis niet binnenwerken. We begonnen meer en meer kansen af te dwingen en mochten stilletjes aan de openingstreffer netten maar toen Thibaut Simoens alleen op de Gitse doelman trok kon laatstgenoemde weer redding brengen. De volgende kans van Thibaut Simoens vloog naast en ook een schot van Tjorven Alliet was hetzelfde lot beschoren. Het laatste wapenfeit voor rusten was een voorzet van Thibaut Simoens die het hoofd vond van Tom Anseele maar de poging ging ook naast. Zo konden we gaan rusten met een brilscore al hadden we eigenlijk al een voorsprong verdiend ...................

"Wat in de eerste helft niet wilde vallen viel in de tweede helft wel.........doelpunten!!"

We waren nog in de beginfase van de tweede helft en een voorzet van Thibaut Simoens bereikte de volledig vrijgelaten Sander Vynckier en Sander bleef rustig, controleerde eerst en schoof dan de bal naast de doelman tegen de netten.....waauww, Bijna werd de score meteen verdubbeld maar Tom Anseele zag zijn lobbal net overgaan, maar het kon evengoed meteen 1-1 gestaan hebben. Toen onze doelman Gianni Vansteenkiste moest uitkomen kon hij de bal nog net wegtrappen maar in de voeten van een Gitse speler, die poogde direct een schot naar doel maar daar was gelukkig Louis D'hondt om de bal voor de lijn te keren! Maar er kwam nu meer druk van Gits en er kwam letterlijk en figuurlijk een bal uit de lucht gevallen om de 1-1 op het bord te zetten. De wedstrijd was nu helemaal losgebarsten en de volgende poging was voor Thibaut Simoens maar zijn poging werd uit een te scherpe hoek getrapt, maar bijna halverwege namen we opnieuw het heft in handen en een prima voorzet van Thibaut Simoens werd in doel gepoeierd door Tom Anseele en zo konden we opnieuw van een voorsprong genieten. Ook Louis D'hondt trok eens mee naar voren en hij kon net de voorzet van Tom Anseele niet in doel glijden.

Toen gebeurde weer een tegenslag, Cedric Noseda beroerde de bal met de hand en de logische elfmeter zorgde voor een 2-2 stand! Maar amper 1' later kon Thibaut Simoens de 2-3 al netten, wat ons stilletjes aan het dromen bracht dat we hier dan toch met een driepunter konden gaan lopen, wat zou dit deugd doen.......... En 10' voor tijd kon Stefan Lefevre uit een scherpe hoek de definitieve kloof slaan en de 2-4 op het bord zetten en toch was het nog niet zeker want 3' later werd de 3-4 een feit. Al was er een buitenspelgeurtje aan dit doelpunt, het deed ons weer een beetje wankelen. Maar we speelden het slim uit en konden nog redelijk gemakkelijk stand houden. Het laatste fluitsignaal deed ons enorm juichen, hetgeen we wilden voor Chiel is gelukt ......!

Proficiat aan de voltallige ploeg !!!!!!!!

"Chiel, in aanwezigheid van Lize, je ouders en je broers hebben we echt alles gegeven om dit tot een goed einde te brengen, we moesten winnen voor jou!

Dit hebben we dan ook met een groot enthousiasme gedaan en wat deed dit deugd om dit te delen met hen.......

Wat een wedstrijd, wat een zege, wat een prachtig emotioneel moment.............dit vergeet ik nooit !

Chiel, bedankt dat we je mochten kennen en dat je deel uitmaakte van onze ploeg................... we zullen je enorm missen!!!!!!!!!"

bannerksvrinderouwrustzachtchiel

Gele kaart:

1x Louis D'hondt

Doelpunten:

51' (0-1) Sander Vynckier

59' (1-1)

65' (1-2) Tom Anseele

70' (2-2) (strafschop)

71' (2-3) Thibaut Simoens

80' (2-4) Stefan Lefevre

83' (3-4) 

Speelden:

Gianni Vansteenkiste, Sven Hoorne, Cedric Noseda, Michiel Simoens, Tjorven Alliet, Jasper Caron, Thibaut Simoens, Stefan Lefevre, Tom Anseele, Nelis Sabbe, Sander Vynckier, Sander Braeye, Bjarne Casteele en Louis D'hondt.

Verslag Danny Varrewaere