za 19-01-2019 : KSVR A-kern – KSV Diksmuide : 2 - 2

"Wedstrijd met 2 gezichten"

A kern kopie

KSV Rumbeke wil perse meedoen om de prijzen dit jaar, dat proef je uit de gretigheid van de spelers en de technische staf. Ook de supporters zouden niets liever willen dan na een jaartje tweede provinciale direct terugkeren naar een niveau hoger. In de match tegen Diksmuide was in het eerste uur duidelijk zichtbaar dat we rijp zijn voor een hoge positie in de huidige reeks.

In een snel gevoetbalde eerste helft creëerde de thuisploeg direct een goede scoringskans na een mooie aanval. Het was Gertjan Vandewege die deze maar net niet kon afronden. Nog gevaarlijker werden de gasten uit Diksmuide even later toen er een van die mannen alleen voor keeper Vonck verscheen, maar onze doelman kwam supersnel vooruit en redde met de voeten. Mattijs Decoene trapte vervolgens een vrije trap in handen van de doelman en daarna was het raak voor Rumbeke. Michael Vermeersch kwam vrij op de linkerflank aan de rand van het zestienmetergebied. Iets, wat op een tussenvorm van een schotje en een voorzet leek, werd licht aangeraakt en verdween met een prachtige krul in de verre hoek buiten bereik van de Diksmuidedoelman: 1-0.

In een sterke fase namens onze blauwen zagen we een schot van Gertjan Vandewege gepareerd door de keeper, die ook een inzet van Niel Maertens uit zijn goal haalde en Michiel Tyvaert trapte op de paal. De 2-0 was dan ook dik verdiend: een vrije trap van links ging in het pak, werd na een kopduel met Jonas Van Exem gedevieerd en verdween weeral in de verst mogelijke hoek.

In de tweede helft leek er niks aan de hand voor Rumbeke, dat met een 2-0 voorsprong rustig kon voetballen. Diksmuide zou moeten komen en er zou ruimte komen aan de voorkant waar Jonas Decoene een scherpe indruk maakte, die bleef maar sleuren en hij dook overal op. Rumbeke kreeg een vrije trap te nemen en Michiel Tyvaert miste net de juiste stap en daarmee het juiste been om deze binnen te werken. De Diksmuidekeeper zweefde nog een inzet van Gertjan Vandewege knap uit zijn doel.

En toen begon de miserie. De gasten uit Diksmuide gingen drukken en Rumbeke vond het telkens moeilijker om er van achter uit te komen. Na een hoekschop kregen we de bal vanuit een scrimmage maar met kunst en vliegwerk uit ons strafschopgebied. De tweede keer was het dan wel raak voor Diksmuide. Opnieuw konden we de bal niet wegwerken en Damon Dumoulin kon de aansluitingstreffer scoren.

Nadat Rumbeke een uur lang prachtig voetbal had gespeeld in een heel hoog tempo en misschien wel op 4-0 had kunnen staan, werden de mannen nu teruggedrongen door een haastige tegenstander. In de omschakeling kreeg de thuisploeg nog wel degelijk mogelijkheden de overwinning netjes uit te spelen, maar we waren misschien wat te onrustig en maakten soms net even een verkeerde keuze. Dat was jammer. En dan viel ook nog de gelijkmaker van Diksmuide: 2-2. Het leverde uiteindelijk, na een wedstrijd met twee gezichten, een gelijkspel op. Ditmaal voelde dat als een nederlaag voor iedereen die KSV Rumbeke lief heeft.

KSV Rumbeke:

K. Vonck, B. Sucaet, H. Cool, J. Van Exem, J. Kindt, M. Tyvaert, M. Decoene, G. Vandewege, J. Decoene (75' L. Tyvaert), N. Maertens (84' R. Deketelaere), M. Vermeersch (89' E. Geldhof)

Scoorden:

25' (1-0) M. Vermeersch

42' (2-0) J. Van Exem,

72' (2-1) D. Dumoulin,

88' (2-2) J. Vanlerberghe.

Verslag Francois Peeters