za 19-01-2019 : KSVR GU13D - NSVD Handzame : 7 - 2

"KVSR wint voor het eerst na Nieuwjaar met ruime cijfers"

IMG 7514

Zaterdag 19 januari vond de wedstrijd KVSR - Handzame plaats. Jarne Verbrugghe begon aan zijn eerste thuiswedstrijd als trainer ad interim. De wedstrijd begon met één minuut stilte. In tegenstelling tot de training op vrijdag kwam KSVR gedreven aan de start. Voor het eerst gingen ze proberen een wedstrijd te winnen met vier verdedigers, iets waar de tegenstander duidelijk geen antwoord op had.

De eerste helft was éénrichtingsvoetbal. Na 15 minuten stond het reeds 3-0. Iedereen was fris en de looplijnen waren daardoor perfect. Telkens dook er een spits op in de hoek. Vele kansen volgden, maar de doelpunten bleven spijtig genoeg uit. De optie om het van ver te proberen werd te veel gekozen. Een sterke doelman van de tegenstander hield zijn ploeg in de wedstrijd.

IMG 7497

De tweede helft was een waar spektakel. Na 25 minuten moest Jurre die tot dan nog geen werk had gehad zijn eerste doeltrap geven. Een opbouw van achteruit werd gekozen. Er was duidelijk op getraind. Vier passen, zeven balcontacten en tien seconden later hing de bal tegen de netten. De 5-0 was er één om in te kaderen ! Vlak voor de rust kwam KSVR wat onder druk te staan, maar dat was de schuld van de hele ploeg. De jongens verlangden naar de rust en de focus viel wat weg. Gelukkig hadden we een goede keeper in doel staan. De doelstelling om met een clean sheet de wedstrijd af te sluiten was nog niet gesneuveld. We gingen rusten met forfait cijfers.

Het derde kwartier was dan weer zwak, onrustig en ongeconcentreerd. Ons positiespel was dramatisch en we werden weggedrukt. Wonder bij wonder hielden we stand tot we opeens willen uitvoetballen na een doeltrap , de omschakeling naar balverlies was niet snel genoeg en de 5-1 kwam op het bord. Het geloof van de tegenstander kwam terug en gingen een moeilijke derde periode tegemoet. Ballen werden centraal weggewerkt met een tweede tegendoelpunt als gevolg. Gelukkig klonk het signaal van de scheidsrechter en konden we gaan rusten. De trainer veranderde hier en daar een paar dingen en pepte zijn spelers nog een laatste keer op.

IMG 7497

De laatste periode speelde de tegenstander man op man tegen onze achterlinie. Een groot risico voor KSVR, want hun extra speler in de opbouw stond niet meer vrij. De spitsen bleven echter goed in de hoeken lopen en schakelden perfect om. Er volgden nog een paar perfecte omschakelingen met twee doelpunten tot gevolg.

7-2 was het resultaat van een tactisch heel sterke match. De derde helft was nog niet perfect, maar de GU13 zette een grote stap richting efficiënt en mooi voetbal !

IMG 7510

Verslag : Jarne Verbrugghe