za 19-01-2019 : KSVR GU12 - Club Roeselare : 3 - 2

"KSVR trekt aan het langste eind in een super spannende derby"

IMG 7454

Zaterdagnamiddag 19 januari stond er bij de gewestelijke U12 een derby op het programma. De gasten van trainer Pedro mochten de geburen van Club Roeselare ontvangen op het Rumbeekse Sportpark.

In tegenstelling tot we gewoon zijn, begonnen de U12 afwachtend aan de wedstrijd. We hadden tijd nodig om er in te komen. Ruimtes werden niet goed ingevuld tegen een compact spelend Roeselare. We leden ook regelmatig balverlies door onzuiver de bal naar de vrije speler te spelen. De eerste twee kwartieren kampte het zeker, door twee afstandschoten kwam Roeselare 0-2 op voorsprong.

Wij probeerden ook maar het ontbrak ons aan geluk voor doel. Leuk was opnieuw dat Seppe als 4 hierin ook zijn kansen greep en mee inschoof als de ruimte zich voordeed. Zo krijgt iedere speler aanvallende prikkels mee. Naarmate het tweede kwartier vorderde kwamen we er voetballend veel en veel beter uit.

IMG 7490

Wat we niet konden tonen in Moorslede lukte nu wel. Twee weken trainen we nu op aanvallen, vandaag deed het enorm deugd dat de overlappingen er ook uitkwamen. De keren dat Jerome, Lowiek, Lars en Elias konden voor doel centeren was niet op één hand te tellen.

Derde kwartier drukte Rumbeke goed door. Conditioneel vond ik ons wel in orde. Een vrije trap kwam bij Elias en hij tikte de 2-1 binnen. Of was het Flor of Cas die hem in herhaling nog eens binnentikte?

Het spel greep Rumbeke volledig naar zich toe en Roeselare had moeite te volgen. Thibo dreigde constant met knappe acties, lekkere diepteballen van Flor, Lars en Seppe op maat gegeven. Even later een wereldactie gevolgd door een wereldgoal, Maurice kneep van de linker middenlijn naar binnen, passeerde twee man en werkte heerlijk af! 2-2 maar wat een actie!

IMG 7528

Club had ook de kansen, maar een sterk keeperende Jaron en een goed organiseerde verdediging belette Rumbeke het scoren. Cas, Sean en Lowiek lagen op de loer om te counteren. Eventjes bibberen als een doelpoging van Roeselare bovenaan de linkerpaal uiteenspatte. Bij tegenprik en gepingel voor doel kon Lars zijn voet tegen zetten en bezorgde hij Rumbeke de eerste overwinning.

Nu ja resultaten spelen geen hoofdrol. De manier waarop is belangrijker, mooi aanvallend werk gezien. En ik denk wie de wedstrijd gezien heeft kan zeggen dat deze groep vooruitgang aan het boeken is. Tevreden trainers, mooie voetbalmomenten gezien.

En een dikke dankuwel aan U13 trainer Jacob,om de wedstrijd te leiden.

IMG 7459

Verslag Pedro De Witte