za 12-01-2019 : SK Spermalie-Middelkerke – KSVR A-kern : 1 - 4

"Vlotte zege voor KSVR"

A kern Spermalie kopie

KSV Rumbeke was, zoals verwacht en gehoopt, een maatje te groot voor de nummer laatst van de ranglijst. Vanaf de start van de match was er al veel druk van onze gasten.

Dichtste bij de openingsgoal was evenwel de thuisploeg met een stevig schot, dat via de deklat over het doel verdween. Gertjan Vandewege werkte de bal maar net naast na een fraaie combinatie van Jonas Decoene en Niel Maertens. Harold Cool trapte een hoekschop direct op de eerste paal. Toen waren er nog maar vijftien minuten gespeeld in deze onderhoudende wedstrijd.

Na een dik half uur spelen mocht Spermalie inwerpen ter hoogte van het Rumbeekse strafschopgebied, de bal werd laag en botsend voor het doel gebracht waar teveel blauwe mannen misten en een speler in het rood-geel kon binnentrappen: 1-0 voor de thuisclub. Maar twee minuten later konden we herbeginnen, nadat Robinson Woodruff een mooie vrije trap en een terugkopbal kon binnenkoppen. Prima gelijkmaker: 1-1. Rumbeke vond steeds gemakkelijker de vrije man, het speltempo lag hoog en Jonas Decoene schoof de bal maar juist naast het doel op voorzet van Niel Maertens.

Ook in de tweede helft was het duidelijk dat Rumbeke de sterkere ploeg was, maar er moesten goals gescoord worden om dit overwicht om te zetten in een ruime overwinning. Michael Vermeersch was de eerste die de daad bij het woord voegde. Negen minuten na de rust volleyde hij op fantastische wijze een afvallende bal van zeker 20 meters vlak onder de deklat! Bij deze 1-2 stand ging Rumbeke door. Het was Jonas Decoene die kon scoren na weeral een mooie aanval over rechts waar Niel Maertens een strakke match afwerkte: 1-3.

“Misschien begonnen we wat te nonchalant aan deze wedstrijd. Het is dan wel de laatste waar je tegen speelt, de match moet altijd nog gevoetbald worden. Die mannen hebben er alles voor gedaan om nog een leuk resultaat te behalen tegen ons. Maar je ziet dat we de kwaliteiten hebben om het uiteindelijk goed af te maken. We hebben ook een mooie sfeer in de groep, daardoor functioneer ik zelf ook goed. Het is een topbende waarin iedereen vecht voor elkaar.”

Niel Maertens

Nu waren onze kerels echt los en na een prachtige kaatsaanval over rechts was het schotje van opnieuw Jonas Decoene een prooi voor de doelman. Spermalie schoot nog eens over het doel van keeper Kenneth Vonck, die een rustige avond beleefde ditmaal, maar die belangrijk was met zijn voortdurende coaching. Jonas Van Exem kon uiteindelijk de 1-4 eindstand op het scorebord zetten met een kopbal op corner van Niel Maertens.

In de slotfase trapte Spermalie nog een vrije trap over het doel van Rumbeke, scoorde Jonas Van Exem de 1-5, maar werd deze afgekeurd wegens buitenspel en moest keeper Vonck voor de eerste keer in de match echt plat op een inzet van dichtbij. Gescoord werd er aan beide kanten niet meer. Leuke match, noodzakelijke zege als je mee wilt doen voor die bovenste plekken.

De komende twee weken zijn zeker van invloed op het welslagen van dit seizoen voor onze eerste ploeg. Komende zaterdag komt het sterke KSV Diksmuide op bezoek aan de Wervikhovestraat en de week erop gaan wij op verplaatsing richting koploper Bredene. We hopen op de steun van al onze supporters!

KSV Rumbeke:

K. Vonck, B. Sucaet, H. Cool, J. Van Exem, J. Kindt, R. Woodruff, M. Tyvaert (85' L. Tyvaert), G. Vandewege (75' M. Decoene), J. Decoene, N. Maertens (85' R. Deketelaere), M. Vermeersch

Scoorden:

36' (1-0),