za 12-01-2019 : KSVR GU17 - FC MU Izegem-Ingelmunster : 4 - 1

"The Blue Beasts winnen overtuigend"

GU17 kopie

Voor het 2de deel van de compettie hebben we gekozen om op een hoger niveau spelen dan voor nieuwjaar, dan was het 2/1, nu spelen we in niveau 3/2.

Voor deze eerste match krijgen we al meteen een hoog ingeschatte tegenstander," Mandel United", op bezoek. In het eerste kwart van de match werd meteen tegen een hoog tempo gevoetbald door beide teams, blauw-wit had iets meer veldoverwicht, maar echte kansen kwamen er (nog) niet. Pas in minuut 16 een gevaarlijke aanval op links tussen Nathan-Warre en Lars, deze zet zich door en bediend Warre die net niet hard genoeg kan afdrukken waardoor de keeper makkelijk kan redden. Meteen daarna een kans voor Lars die zijn schot knap afgeweerd ziet door de keeper.

De 2de periode start met direct een grote kans voor Lars, maar weeral die keeper die redding brengt. Rumbeke komt nu op dreef en meerdere kansen komen eraan, zo ziet Maarten zijn schot knap gestopt door de goalie, een schot van Mohammed wordt ook gepakt.... terwijl de Rumbeekse verdedigers knap hun werk doen wanneer Mandel United in de aanval is. We gaan rusten bij een 0-0.

Net na de rust lukt het wel, Lars wordt mooi diep gestuurd en plaatst zijn balletje, weeral een redding van die keeper, maar in de herneming kan Lars toch de score openen. Enkele minuten later kan weeral Lars zich doorzetten en schiet uit een scherpe hoek op doel, de keeper kan afweren, maar een goed gevolgde Maarten is er als de kippen bij om de score te verdubbelen, 2-0. Rumbeke blijft voor gevaar zorgen, terwijl onze keeper werkloos toeziet.

We beginnen aan het laatste kwart, meteen terug eerste kans voor Rumbeke, het schot wordt afgeblokt, de bal komt bij Nathan die zijn schot net voorlangs ziet verdwijnen. Bij een goed uitgespeelde aanval van de bezoekers moet Scott zich volledig rekken om dan de bal net te kunnen doen afwijken, deze gaat tegen de lat en Emiel brengt redding voor de aanstormende spits. Daarna een mooie pas van Lars naar warre die niet twijfelt en hard uithaalt, keeper brengt (weeral) redding. Terug naar de overkant waar hun snelle spits recht tegenover Scott komt, maar Scott kan met een beenveeg de bal uit het doelvlak verweren. Halverwege deze laatste periode wordt een fout gemaakt net binnen de "16" met penalty tot gevolg voor Mandel United. Deze kans laten zij niet liggen en het staat 2-1. Daarna direct terug blauw-wit, na een lang uitgesponnen aanval komt de bal bij Michiel, hij zet de bal voor doel waar Maarten zijn 2de binnenschiet, 1-3 In de laatste minuut zet Lars de ganse verdediging te kijk en scoort ook zijn 2de van de dag en brengt de eindstand op 4-1.

The blue beasts van vandaag waren:

Debeuf Quinten, Verkindere Scott, Desmet Emiel, Maddens Damien, Storie Leon, Coppejans Nathan, Laconte Louis, Buyse Maarten, Vandaele Warre, Viaene Lars, Verhelst Ruben, Deconinck Gauthier, Cuvelier Michiel, D'Hooghe Charles en Hossein Mohammad

Verslag Krist Verfaillie