za 12-01-2019 : FC Passendale - KSVR U10J : 2 - 7

"Super10 wint met ruime cijfers"

banner U10

Vanochtend moesten we vroeg uit de veren voor een tripje naar Passendale voor de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft.

We begonnen goed aan de wedstrijd en hadden meer balbezit, maar het aanvalsspel liep wat stroef. Dat kwam deels ook doordat de verdediging van Passendale ons in de aanvangsfase weinig ruimte gaf en achterin goed georganiseerd stond. Een individuele actie van Lyano was nodig om ons halverwege het eerste kwart verdiend op voorsprong te brengen. We kregen daarna nog enkele goede kansjes om de voorsprong uit te breiden, maar het gebrek Axl, Ruben en C° aan het nodige geluk en we misten een tikkeltje overtuiging.

Die 0-1 hielden we vast in het eerste kwart. Het tweede kwart ging iets moeizamer en Passendale kwam wat vaker dreigen. Al heel snel scoorde de thuisploeg de gelijkmaker en gingen ze ook duchtig op zoek naar meer. Zelf zorgden we ook voor dreiging, maar te weinig om de Passendaalse afweer te verontrusten. Op een goede uitbraak van de geelhemden werd het plots 2-1 voor de gastheren, meteen ook de ruststand.

"Wiebe speelde een superwedstrijd"

We moesten in de tweede helft dus aan de bak om de wedstrijd opnieuw te doen kantelen. Gaandeweg vonden we ons betere voetbal terug en de combinaties liepen steeds vlotter. Passendale, dat zonder wissels aantrad, kreeg het moeilijk om het tempo bij te houden. Halfweg bracht Merijn ons verdiend langszij en die gelijkmaker was de aanzet naar een prima tweede helft. De 2-3 kwam van de voet van Yiannis, die na een corner voorin was gebleven en even later mocht Lyano zijn tweede van de ochtend binnen prikken.

Ook in het laatste kwart combineerden we vlot en zetten we de tegenstander vast op eigen helft. Achterin gaven Axl, Victor (die vandaag zijn medespelers goed coachte) en Emile geen enkele kans meer weg. De 2-5 kwam van de voet van Wiebe, die vandaag een superwedstrijd speelde en vaak de vrijstaande man zocht. Lyano maakte er even later 2-6 van en ook Wiebe scoorde een tweede keer.

Met een knappe 2-7 overwinning trappen we dus het tweede luik van dit seizoen goed af. Vooral de tweede helft was bij momenten subliem en konden we enkele vlotte aanvalscombinaties op de mat brengen. Volgende week krijgen we met de buren van Club Roeselare opnieuw een geduchte tegenstander voor de kiezen, maar met het voetbal uit de tweede helft moet dat zeker lukken.

Speelden en scoorden voor KSV Rumbeke:

Alexander, Lyano (3), Axl, Victor, Emile, Yiannis (1), Ruben, Wiebe (2), Merijn (1), Louis

Verslag Jurgen Wille