di 08-01-2019 : KFC Meulebeke - U12 : 2 - 5

"Winst in een oefenpartij dankzij de goeie groepssfeer"

U12 Pittem PedroDW kopie

Dinsdag en woensdag komt de volledige U12 kern in actie. Ter voorbereiding van de terug opstartende competitie speelden de goed voetballende beren van Meulebeke tegen de blauwe vinvissen van Rumbeke.

Meulebeke was een tegenstander in de heencompetitie die gekend stond voor leuk en attractief voetbal met dodelijke tegenaanvallen. Eerst en vooral een dikke proficiat aan het verdedigend blok van Rumbeke. Seppe,Jerome ,Tiziano en doelman Sean deden het uitmuntend, fier op verdediging!

Eerste kwartier was wat zoeken maar Rumbeke slaagde erin het laken naar zich toe te trekken. Een gedreven Jules schoot op de keeper die een wat ongelukkige controle had over de bal 0-1.

Het begon ondertussen stelselmatig harder te regenen maar op het veld was er weining van te merken. De goesting zat erin, een magistrale vrije trap vanop 25 meter door Jules werd licht aangeraakt door een Meulebeekse verdediger en 0-2. Even later was Nafwal aan de beurt en uit de "16" verdween de bal rechter bovenhoek binnen 0-3. Genieten van grinta, Rune Verbanck,Thibo Sintobin, Louis flank op en af samen met Thibo Martlé infiltreren in de ruimte als de situatie zich voordeed. Ook Lowiek zorgde in de aanval voor dreigend gevaar.

Derde kwartier kwam Meulebeke zwaar meedoen, Meulebeke dat over de ganse wedstrijd wel kansen had maar pech met de afwerking. De daklat had het zwaar te voorduren. En waar het probleempuntje ligt van Rumbeke waren de Goden dit keer gunstig gezind in het voordeel van Rumbeke. Het volgen van de bal op doel is één van de specialiteiten van Thibo Sintobin en als een duivel uit een doosje tikte hij de 0-4 erin. Meulebeke gaf niet op en in verhouding met de wedstrijd verdienden ze er zeker ook minstens 1 en die kwam er ook. Een wereldgoal op afstand van de spelverder Pierre rechterbovenhoek binnen, verdiend en weinig aan te doen.

Vierde kwartier was Rumbeke door zijn peilen heen geschoten en Meulebeke kwam zwaar dreigen. Een tweede tegengoal bracht er terug wat spanning in. We stapelden de slordigheden op, opbouwen lukte moeilijker, duels gaven we prijs en het was telkens een opluchting als we weer op de helft van de tegenstander konden komen. In de laatste minuten volgde Thibo Martlé goed op, een doelpoging en supercontent maakte hij er 2-5 eindstand van.

Werkpuntjes nemen we mee naar de volgende training, de sfeer in de groep is goed, veel gelachen en gedaan. Het valt op hoe graag ze over voetbal bezig zijn en dat maakt het er alleen maar leuker op

Verslag Pedro De Witte