za 05-01-2019 : KSVR A-kern - KSV De Ruiter : 2 - 0

"KSVR pakt de volle buit in de derby tegen KSV De Ruiter"

Decoene Jonas kopie

Rumbeke ontmoette zaterdagavond een tegenstander in vorm, die een enorme sprint had ingezet met veel punten in de afgelopen periode. Achterstand van De Ruiter op onze blauwe kerels op de vijfde plek bedroeg slechts één puntje. Het zou een spannend onderling duel worden aan de Wervikhovestraat.

In de eerste helft bleek dat de ploegen elkaar zeker waard waren. Doelman Kenneth Vonck redde bekwaam op een één tegen één situatie met oud-Rumbekespeler Louis Vandepitte. Aan de andere kant probeerde Bjorn Sucaet de keeper te verrassen met een onverwachte lob van afstand. Jonas Decoene profiteerde dan weer juist net niet van een defensief missertje bij De Ruiter en zijn liftbal verdween over de doelman en naast het doel. De Ruiter kreeg nog één mooie kans na een leuke aanval over links: de bal bleef centraal hangen en de inzet kon maar juist worden geblokt voor het doel van Rumbeke. We gingen rusten met een brilstand en dat was misschien wel terecht bij een soort van status-quo situatie. Er was balans aan alle kanten.

In de tweede helft bleef de derby wat in de lucht hangen en over lucht gesproken: een doelpunt aan één van beide kanten zou min of meer uit de lucht komen vallen. Er was dreiging aan beide zijden, maar op een of andere manier voelde het op de tribune niet aan alsof er veel goals zouden worden gescoord deze avond. Het bleef wel spannend. Er waren veel listige overtredinkjes om aanvallen van de tegenstander in de kiem te smoren, waardoor het spel vaak stil lag.

De Ruiter kreeg een behoorlijke scoringskans in die eerste twintig minuten na de pauze: een schot in de korte hoek kon evenwel opnieuw door keeper Vonck worden gepareerd. Een tweede flinke scoringsmogelijkheid voor de gasten was er op voorzet van rechts, maar in de derbystrijd stonden de vizieren niet al te scherp. Niel Maertens schoot namens Rumbeke over het doel van de rand van het strafschopgebied na een voorzet van rechts.

Halverwege de tweede helft was het dan toch raak. Op voorzet van rechts opende Jonas Decoene de score voor de thuisploeg!

“Het ging op en af met heel veel ruimte in het middenveld... en die goal was eentje van hoge kwaliteit. Ik denk dat haast iedereen van de ploeg de bal heeft gehad in die fase en Jonas maakt die heel droog af. Mogelijk niet zijn beste wedstrijd, maar hij maakte heel veel meters in balverlies die voor we ploeg belangrijk waren. Als je dit doet en de 1-0 scoort, dan heeft hij het toch niet slecht gedaan zaterdag...”

Kurt Delaere (T2 KSV Rumbeke)

Tien minuten later kon het nieuwe stadionomroepsysteem van KSV Rumbeke opnieuw lawaai maken, want het was Gertjan Vandewege die de genadeslag uitdeelde aan de opponent: 2-0.

De wedstrijd was gespeeld en Michael Vermeersch had zelfs nog een derde treffer voor de thuisploeg op zijn schoen, maar hij schoof de bal na een mooie combinatie met Gertjan Vandewege diagonaal voorlangs het doel. Dat was wellicht ook wat te veel van het goede geweest. Alle thuissupporters op de bomvolle tribune waren vanzelfsprekend verheugd met het resultaat en de gezelligheid in de kantine duurde naderhand dan ook tot in de kleine uurtjes.

Komende zaterdag gaat KSV Rumbeke op bezoek bij Spermalie Middelkerke. Aftrap is om 19.00 uur op het sportcomplex aan de Diksmuidestraat 21 in Middelkerke. We hopen natuurlijk op veel blauwe supporters om de ploeg aan te moedigen. Er is geen enkele tegenstander te onderschatten in deze reeks!

KSV Rumbeke:

K. Vonck, B. Sucaet, J. Kindt, H. Cool, J. Van Exem, R. Woodruff, M. Tyvaert, G. Vandewege, J. Decoene (71 L. Tyvaert), N. Maertens, M. Vermeersch (90' E. Geldhof)

Scoorden:

68' (1-0) J. Decoene,