zo 06-01-2019 : KSVR Dames - KWS Oudenburg : 7 - 1

"KSVR Dames blijven doorgaan op hun elan"

IMG 7426 520px

Zondag 6 januari mochten we het dames elftal van KWS Oudenburg ontvangen op het Rumbeekse Sportpark voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Tal van supporters waren present op het Rumbeekse Sportpark zowel van de bezoekers als van de thuisploeg. Iedereen genoot van zalige zondagnamiddag met een leuk staaltje vrouwenvoetbal op de mat.

Bij aanvang van de eerste helft zagen we direct dat onze dames er zin in hadden en amper 8 minuten ver kon A. Deschodt het leer richting onze goaltjes dievegge geven waardoor L. Verschaeve het leer netjes tegen de netten kon droppen 1-0. KSVR nam de overmacht, enkele minuten later kon S. Lanssens een afstandsschot richting het doel lanceren maar de keepster van Oudenburg kon het leer nog net over doel tikken. Luttele minuten later kon S. Bettens een mooie assist aanleveren en ons scherpschutster van dienst L. Verschaeve kon voor de tweede keer deze namiddag het leer tegen de netten duwen 2-0. Na een halfuur spelen kwamen de bezoekers meer en meer piepen tot bij onze goalie. Rond de 25ste minuut konden de bezoekers eens goed dreigen en zagen ze het leer rakelings over de deklat vliegen. Amper 1 minuut later was het toch raak via J. Surmont konden de bezoekers wat meer druk leggen bij onze dames 2-1. Na deze tegengoal waren de dames van KSVR terug wakker geschud en dat resulteerde na ongeveer 10 minuten later kon E. Huys een assist aanleveren voor ..... je weet het misschien al ..... juist L. Verschaeve kon een zuivere hattrick tegen de netten vlammen 3-1. Kort voor de rustpauze kon L. Devos een solo'tje in de "16" tonen aan het aanwezige publiek waardoor ze de 4-1 tegen de netten kon prikken. 

"Zusjesmoment"

Tweede helft begon wat zwakjes van beide ploegen, het duurde tot in de 55ste minuut wanneer we gevaarlijk waren. L. Devos kon een afstandsschot richting doel geven maar zag het leer over doel vliegen. Kort erna was het zusjesmoment, M. Verschaeve achter de bal bij een hoekschop en zag haar hoekschop op het hoofd belanden van haar zus L. Verschaeve. L. Verschaeve kon met een heerlijk kopballetje het leer tegen de netten koppen 5-1. De bezoekers kwamen enkele keren dreigen, maar een goed keepende L. Van Heesbeke kon dit telkens verhinderen. In het slotkwartier kon S. Bettens de 6-1 tegen de netten prikken en 4 minuten later opnieuw na een prachtige aanval via mooie combinaties van de meisjes kon S. Bettens de 7-1 op het bord zetten. In de slotminuten zag M. Verschaeve haar schot op de deklat belanden.

Prachtige prestatie van onze KSVR Dames, na het gelijkspel van de leider SV Wevelgem City tegen KSV Veurne naderen het dames elftal van KSVR tot op 2 punten van de leider SV Wevelgem City. 

mulder 1 kopie

KSV Rumbeke:

L. Van Heesbeke, J. Delva, L. Devos, T. Pennynck, S. Bettens, L. Verschaeve, A. Deschodt, E. Huys, S. Lanssens, J. Mortier, N. Mostaert

Scoorden:

8' (1-0) L. Verschaeve,

12' (2-0) L. Verschaeve,

22' (2-1) J. Surmont,

35' (3-1) L. Verschaeve,

44' (4-1) L. Devos,

60' (5-1) L. Verschaeve,

80' (6-1) S. Bettens,

84' (7-1) S. Bettens.

Verslag en foto Kurt Maddens