za 05-01-2019 : Indoortoernooi U13 in SV Moorslede

"KSVR PU13 voetbalt 'skone' op toernooi Moorslede"

IMG 0819 kopie

Een eerste plaats zat er niet in, het ging de mannen in het blauw vooral om plezier en lekker wat te voetballen. Je zag dat aan de losse sfeer en de snelle voetjes. We maakten er toch terug een toffe ervaring van.

In de eerste match tegen Oostrozebeke kwamen we op voorsprong, doordat Pierre rap anticipeerde op een foutje achterin bij de tegenstander. In een spannende wedstrijd, waarin beide technisch vaardige ploegen aan elkaar gelijk waren, kwam de opponent op gelijke hoogte. Keeper Kane kon een eerste harde inzet nog met een vuist uit zijn doel ranselen, maar was kansloos op de rebound. We gingen toch nog ten onder in deze match tegen de latere tornooiwinnaar na een shoot-out. Die was nodig nadat we drie corners tegen hadden gekregen. Eindstand 2-1 voor Oostrozebeke en dat was best wat sneu, wij kregen daarmee wat te weinig. Maar we lieten schitterend voetbal zien, schakelden tijdig terug en waren met name in het eerste deel van de wedstrijd dominant aan de bal. We konden alleen maar niet scoren uit mooi gespeelde aanvallen.

Tegen Moorslede A moest het dan maar gebeuren. We bleken met snel spel, waarbij de bal van voet naar voet ging, te sterk voor deze tegenstander. Opnieuw hadden we veel scoringskansen nodig om een doelpuntje te maken. Het was den Jeff, die de score openbrak na een fraaie solistische actie. Emiel maakte de 2-0 met een hard schot op assist van Thibeau. Emiel maakte ook de 3-0 na weeral een fijne aanval met veel kaatsen en passen in. Zo zien we dat graag. In de laatste seconden van deze wedstrijd kreeg Moorslede een shoot-out en die werd benut: eindstand 3-1 voor ons.

" Coach Jacob vindt dat zijn gastjes skone gevoetbald hebben "

Tegen Hooglede ging het mis. Onze mannen waren wat teveel overtuigd van zichzelf en zouden deze match wel even winnen. Zo simpel was dat echter niet, want ook Hooglede had een stevig team met mooie voetballers. Die konden iets met de bal. En zo werden we efficiënt op ons nummer gezet met 2-0. We kregen zelf weliswaar eveneens enkele kansen om te scoren, maar we wisten de keeper niet te passeren. Niet scherp en gefocust genoeg begonnen aan deze match zullen we maar zeggen. Wat restte was het spelen om de vijfde en zesde plek.

Tegenstander in deze troostfinale was opnieuw Moorslede en ditmaal zouden we het tornooi met een clean sheet eindigen. Volgens interimtrainer Hein speelden onze jongens “een sublieme wedstrijd waarin ze drie uitgespeelde goals scoorden na heel mooi voetbal.” Hein had goed zoolwerk gezien van Pierre en Raf, een secure Daan en Kane achteraan. “De jongens hebben vooral de bal rondgespeeld en geduld betracht met de bal vooruit, pas als daar ruimte was.” Proficiat gasten, met de 3-0 overwinning. Ik vind dat we 'skone' hebben gevoetbald vandaag.

Verslag Francois Peeters