vr 04-01-2019 : Club Roeselare - Prov. Beloften : 1 - 1

"Derby werd onbeslist"

IMG 5383

Vrijdagavond 4 januari 2019 stond er de eerste competitiewedstrijd van 2019 op het programma en tevens ook de derby tegen Club Roeselare. Alvast een wedstrijd waar iedereen naar uitkijkt.

Wedstrijd was pas van start gegaan of de thuisploeg kon al juichen na amper 30 seconden wedstrijd. Na een foutje in in onze verdediging konden de Rodenbachjongens de scoren openen 1-0. KSVR had het moeilijk in de eerste helft om uit de startblokken te schieten. De Rodenbachjongens hadden er alvast zin in en wilden de match naar hun hand zetten. Maar na een ruim aantal minuten ver in de eerste helft kwam KSVR op de rails, waardoor we aantal kansen konden creëren maar zonder enig gevaar. Tot een speler van de thuisploeg terug speelde op zijn eigen keeper en de keeper van Club zich mispakte waardoor hij over het leer trapte, maar gelukkig voor hem ging het leer net naast het doel, pech voor onze blauw-witte mannen. Verder in de eerste helft konden beide ploegen kansen creëren maar zonder enig doelgevaar. Maar we mogen wel zeggen , na verloop van de tijd kwamen we meer en meer in de match. Juist dat ene tikkeltje kwam er net niet. We gingen rusten met een 1-0 achterstand.

"Met 10 man verder in laatste 4 minuten !!!"

In de tweede helft waren we met een ander ingesteldheid op de mat gekomen en gingen resoluut op zoek naar de openingstreffer van de avond. Dit duurde tot in de 59ste minuut wanneer onze jongste telg van de groep aan de haal ging met het leer en koelbloedig de cijfers op gelijke hoogte kon hangen 1-1. KSVR bleef niet bij de pakken zitten en breiden de ene na de andere kansen aan elkaar. Telkens werd het allemaal net niet. Club Roeselare kwam af en toe eens piepen maar zonder gevaar. In de 80ste minuut werd onze jongste telg in de "16" tegen de vlakte gewerkt. De scheidsrechter wees naar de stip. M. Decoene achter het leer. M. Decoene zag zijn schot gepakt door de thuisgoalie en bordjes bleven op gelijkhoogte. Het werden nog spannende 10 minuten en de sfeer van een echte derby barstte los op het veld. Iedereen knokte voor iedere bal, knokte in ieder duel. Op een gegeven moment was het plots letterlijk en figuurlijk. Vier minuten voor de respectievelijke 90 minuten mochten we met 10 man verder na een directe uitsluiting van onze goalie M. Ketels. Gelukkig hadden we onze goalie van de U21 mee op de bank en N. Deleye mocht voor de laatste 4 minuten zijn kunsten tonen op het veld, maar N. Deleye heeft in deze slotfase bijna geen werk gehad. KSVR bleef doordrukken om de winning goal te verzilveren, maar het mocht niet meer baden. De scheidsrechter floot de wedstrijd af en de eindstand stond op het bord te blinken 1-1.

"We misten veel kansen waaronder ikzelf ook een penalty, dus dat heeft een wrang gevoel... we verdienden meer maar het mocht gewoon niet zijn vandaag."

Mattijs Decoene

Eerste helft was niet zo goed van onze mannen. Na de 1-0 hebben zich herpakt en dat resulteerde. Iedereen heeft alles uit de kast gehaald en gestreden in deze derby om het verlies te vermijden en toch een puntje mee te sprokkelen van het Rodenbachstadion. De 3 punten zat er in, maar jammergenoeg was de tijd om.

Soliver 520px

KSV Rumbeke:

N. Deleye, M. Ketels, L. Robin, A. Lejthija, T. Ketels, B. Van Coillie, L. Kemel, M. Decoene, A. Vandenbossche, L. Deseure, R. Vandewalle, S. Vandekerckhove, L. Cardoen, F. Desal, A. Ghergu.

Scoorden:

1' (1-0),