Super10 zet 2020 in met een valse noot tegen VV Tielt !!!!

U10

De feestelijkheden van het nieuwe jaar liggen intussen al even achter ons en dus konden we vandaag voor het eerst in 2020 de wei in voor de start van de tweede seizoenshelft. Daarin komen we, op eentje na, dezelfde tegenstanders tegen als in de vorige competitieronde en hopen in de komende maanden de kloof met die stugge teams wat te dichten.

Die ene nieuwkomer in de reeks heet VV Tielt en was al meteen onze eerste opponent. De geelhemden (een deel ervan) hadden we op hun eigen indoortoernooi al de finale zien spelen en dus wisten we dat we er een stevige tegenstander bij zouden krijgen.

De eerste helft was een boeiend spektakelstuk met twee teams die elk op hun manier voor leuk, attractief voetbal zorgden. Daarin was het constant bikkelen om de bal en waren de kansjes voor beide ploegen schaars, mede door sterk verdedigend werk van zowel de Rumbeekse jongens als van de Tieltenaren. Na enkele gemiste kansjes in het eerste kwart (met onder meer een bal tegen de paal van Casper) bracht Arthur ons niet onverdiend op voorsprong. De gelijkmaker kwam er pas in het tweede kwart en dus was alles nog te spelen in de tweede helft.

In de aanvangsfase van die tweede helft veranderde er weinig aan dat spelbeeld, maar via een licht toegekende vrije trap en een ongelukkige owngoal liepen de bezoekers uit tot 1-3. De combinatie daarvan en een paar noodgedwongen positiewissels bracht onze jongens helemaal van slag, waardoor we de grip op de wedstrijd volledig kwijt speelden. Het werd even later nog 1-4, maar nog voor het einde van het derde kwart milderde Ibe toen hij goed reageerde op een gepareerd schot van Arnaud.

Met die 2-4 op het scorebord was nog alles mogelijk in het laatste kwart, maar daarin vergaten we om te voetballen en stond de verdediging te wankelen, waardoor Tielt in het laatste kwartier frank en vrij hun voorsprong verder kon uitdiepen tot een wel erg zware 2-7 eindstand. In de slotminuten probeerden we nog de schade te beperken en werd er opnieuw iets beter gevoetbald, maar het kalf was toen al lang verdronken.

Na afloop overheerste eerder een gevoel van ontgoocheling, omdat we een hele sterke eerste helft niet konden doortrekken. We moeten als team veel meer onze rug durven rechten als het even wat minder gaat. Dat is een vaststelling die we niet alleen vandaag moeten maken, maar eentje die ons al een gans seizoen nekt. We hebben een sterk team dat zeker over de nodige kwaliteiten beschikt om meer uit onze wedstrijden te halen, maar dan moeten we ook mentaal weerbaarder worden en ons niet bij de geringste tegenslag van de wijs laten brengen. Op naar volgende week, waar we met KSC Blankenberge het sterkste team (naar mijn bescheiden mening) uit de reeks treffen en waarin we dus moeten tonen dat we thuis horen op dit niveau.

Speelden en scoorden voor KSV Rumbeke:

Elano (super gekeept in zijn tweede wedstrijd van de ochtend), Jarne, Joppe, Ibe (1), Casper, Lars, Achiel, Arthur (1), Staf, Arnaud en Matis.

Verslag Jurgen Wille