Super10 was niet super tegen Blankenberge !!!

U10

De voorbije twee weken zagen we bij de Rumbeekse U10 een gestage groei in het spelniveau. Die groei deed ons, toen we gisterochtend vroeg richting kust reden, dromen van een stunt tegen de volgende tegenstander: KSC Blankenberge. Marco Borsato had het bij het rechte eind...

Nee, een stunt heeft er nooit ingezeten. We begonnen op zich niet slecht tegen Blankenberge en dreigden af en toe, maar zonder de thuisploeg echt in de problemen te brengen. Achterin werden de opdrachten (de theorie snappen en in de praktijk brengen zijn twee verschillende dingen) niet altijd juist uitgevoerd, waardoor de thuisploeg bij momenten alle tijd en ruimte kreeg om voor doelgevaar te zorgen. Met twee aanvalsschoten waartegen een voorts uitstekend keepende Matis geen verhaal had klommen ze dan ook niet onlogisch naar een 2-0 voorsprong. Staf bracht ons heel even terug in de wedstrijd met een knappe dribbel en ditto doelpunt, maar veel meer viel er gisteren niet te rapen. Blankenberge benutte aan de overzijde elk gaatje en liep in het eerste kwart uit naar 4-1.

Geen verandering in het tweede kwart, waarin de thuisploeg heel vaak kon uithalen vanuit de tweede lijn en de wedstrijd al helemaal dood deed. De Rumbeekse jongens blonken uit in een gebrek aan duelkracht en kwamen overal twee tellen te laat. De schaarse kansje die we kregen, werden zonder de nodige overtuigingskracht richting doel verwerkt en konden de goalie van KSC Blankenberge niet verontrusten.

In de tweede helft liep het verdedigend iets beter. Centraal achterin bleek Joppe vandaag de meest alerte speler. In dat derde kwart zetten we ook wat vaker druk vooruit, waardoor we de Blankenbergse verdediging af en toe in de fout dwongen. Helaas ontbrak het ons bij die momenten over het nodige overzicht en vergaten we dat voetbal een teamsport is.

De 7-1 ruststand stond ook na het derde kwartier nog op het scorebord en dat bleef zo tot voor enkele minuten voor affluiten. De vervangingen in die laatste minuten deden ons echter de das om en zo bereikte Blankenberge in de slotfase toch nog de dubbele cijfers. 10-1 eindstand in een wedstrijd waarin er voor het meerendeel maar één ploeg op het veld stond.

Toegegeven, technisch was Blankenberge onze meerdere, maar de mentaliteit waarmee we Steenbrugge en Knokke de voorbije weken bekampten, ontbrak gisteren volledig. Eigenlijk was deze wedstrijd een kopie van de wedstrijd in Zonnebeke, die ook op een vroeg uur gespeeld werd. De komende weken zullen we vaker vroeg uit de veren moeten, hopelijk zien we dan wel 10-11 Rumbeekse jongens op het veld die fris en uitgeslapen de tegenstander zullen bekampen. Eindstand: Blankenberge - U10 : 10-1

Speelden en scoorden voor KSVR:

Matis, Joppe, Casper, Gianni, Ibe, Lars, Jarne, Staf (1), Arne, Arthur en Elano.

Verslag Jurgen Wille