PU10 is toch in beeld geweest op het veld van SC Zonnebeke !!

U10

Voor de tweede competitiewedstrijd stond een tripje naar Zonnebeke op de agenda, zowat de meest nabije van onze tegenstanders. Na de behoorlijke prestatie van vorige week tegen KV Oostende, waarin we bij vlagen lieten zien best een aardig stukje te kunnen voetballen, leefde de hoop om vandaag een gooi te doen naar winst. Ijdele hoop, want onze jongens waren vandaag slechts een schim van het team van vorige zaterdag.

Al van bij de aftrap voelde je dat Zonnebeke een stugge tegenstander zou worden. Tijdens het eerste kwart was het dan ook de thuisploeg die het vaakst in de aanval ging, terwijl je bij de Rumbeekse acteurs merkte dat niet iedereen helemaal present was. We hielden geruime tijd stand en probeerden af en toe tegen te prikken, maar de 1-0 voorsprong na ruim 10 minuten voor Zonnebeke was ruim verdiend.

Dat wedstrijdbeeld veranderde niet in het tweede kwart en Zonnebeke kon lustig verder bouwen aan hun voorsprong. Pas toen het 3-0 stond, begonnen ook wij wat aan voetballen te denken en kregen we zowaar ook enkele kleine kansjes.

In de tweede helft liep het een tikkeltje beter, maar zonder voor al te veel gevaar te zorgen. Aan de overkant getuigde de thuisploeg efficiënt om te gaan met de vrije ruimte. Net zoals Elano in de eerste helft, deed Arnaud zijn uiterste best om erger te voorkomen, maar toch groeide de kloof naar een onoverbrugbare 5-0.

Enkel in het laatste kwart zagen we iets terug van het team dat vorige week de Kustboys bekampte. Voetballend kwamen we er iets beter uit en kregen we iets meer kansen, mede doordat de thuisploeg het zonder vervangers moest stellen en hun batterijtjes stilaan leegliepen. Toch was het de thuisploeg die nogmaals scoorde. Wijzelf konden een eerste keer juichen toen een bal afweek op een Zonnebeeks been. Die ereredder gaf ons wat extra moed en op wilskracht maakte Staf er 6-2 van. We zochten verwoed naar meer, maar het was Zonnebeke dat vanuit een vrije trap de 7-2 eindstand scoorde.

Vandaag leerden we nogmaals dat alles een paar versnellingen sneller gaat in deze competitie. We zullen onze trainingen moeten bijstellen en het over een andere boeg moeten gooien als we meer willen doen dan enkel meevoetballen in deze reeks. Ook hoop ik dat de spelers die aan de bak moeten in het vervolg wat meer uitgeslapen op het terrein verschijnen. Een wedstrijd van de Rode Duivels, vooral ene zoals vrijdag, mag niet de voorkeur krijgen op een goede nachtrust...

Eindstand:

SC Zonnebeke - PU10 : 7 - 2

Speelden en scoorden voor KSVR:

Elano, Joppe, Casper, Arnaud, Ibe, Gianni, Lars, Arthur, Staf (1) en Arne.

Verslag Jurgen Wille