zo 30-12-2018 : Indoortoernooi U10 in Tielt

"SUPER10 legt beslag op de 2de plaats op het toernooi van VV Tielt"

banner U10

Vanmiddag was Sporthal De Ponte in Tielt het strijdtoneel voor het tweede toernooi van het weekend. Met slechts 5 dappere spelers en zonder keeper moesten we het in de groepsfase opnemen tegen SK Bellem, Torhout KM en Mandel United.

De Oost-Vlamingen uit Bellem waren dus de eerste tegenstander van de middag. SK Bellem was een stugge ploeg en maakte het ons bij momenten knap lastig. Toch klommen we op voorsprong via Lyano, maar die voorsprong bleef niet lang op het scorebord. Gelegenheidskeeper Nigel moest zich even daarna gewonnen geven. We bleven echter voor gevaar zorgen en het was opnieuw Lyano die scoorde en ons de eerste overwinning van de dag bezorgde.

In de tweede wedstrijd stonden we oog in oog met Torhout KM, dat duidelijk met zijn betere jongens naar Tielt was afgezakt. Lyano, die vandaag goed bij schot was, knalde ons wel op voorsprong, maar tegen het snelle combinatiespel waren onze jongens niet opgewassen. Deze keer stond Gabriel onder de lat en die deed zijn uiterste best, maar kon niet de zware 8-1 nederlaag niet verhinderen.

Mandel United was het derde team waartegen we het opnamen. De withemden klommen vroeg op voorsprong, maar we speelden ook een handje vol kansen bijeen. Dat harde werk werd ook beloond en de 1-0 achterstand werd omgebogen in een 1-2 overwinning. Met twee overwinningen en een nederlaag eindigden we als beste tweede (drie groepen van vier) op de vierde plaats.

"Super10 hebben vandaag duidelijk hun visitekaartje afgeleverd."

Die vierde plaats gaf ons nog uitzicht op een finaleplaats. Daarvoor moesten we eerst voorbij SK Staden, dat in zijn groep 9 op 9 haalde. De lonkende finale gaf onze vijf jongens duidelijk vleugels, want we hadden meteen het beste van het spel. In die wedstrijd klommen we vlot naar een 2-0 voorsprong. Staden kon kort voor het einde nog tegen scoren, maar kwam niet verder dan 2-1. Finale dus, en daarin mochten we het opnieuw opnemen tegen Torhout KM, dat na strafschoppen voorbij VV Tielt was geraakt.

De 8-1 in de groepsfase zinderde nog wat na en we wisten dus dat eindwinst lastig zou worden. In de aanvangsfase voetbalden we goed mee en kregen we ook een aantal kansjes om op voorsprong te klimmen. Vijf minuten lang hielden we stand tegen een Torhout, dat gaandeweg in de wedstrijd groeide. Het werd dan ook niet onverwacht toch 1-0 voor de groenhemden. We bleven strijden, maar de doelpunten vielen daarna snel na elkaar. Bij een 3-0 stond en met nog slechts een aantal minuten op de klok, zonk de moed in onze schoenen. Het werd uiteindelijk 6-0, een te zwaar verdict voor de jongens, die vandaag een schitterend toernooi speelden.

Geen wissels om tactiek te wijzigen, geen echte keeper (ook al deed Matiz het in de laatste drie wedstrijd prima) die toch het verschil had kunnen maken en toch een puike 2de plaats... De Super10 hebben vandaag duidelijk hun visitekaartje afgeleverd. Trots op de jongens!!

Speelden en scoorden voor KSV Rumbeke:

Nigel, Emile, Matiz, Gabriel en Lyano (7)

Verslag Jurgen Wille