zo 30-12-2018 : KDC Ruddervoorde - KSVR Beloften : 6 - 5

"Nipte nederlaag voor onze Jonkieboys in een oefenduel"

IMG 6649 520px

Op de laatste zondag van december en van 2018 gingen een aantal van de KSVR-Boys en KSVR-Jonkies van trainer P. Bailliu richting Ruddervoorde voor een oefenduel. Raar maar waar, al onze KSVR-Jonkieboys zagen er fris en monterig uit voor een zondagmorgen. 

Bij aanvang van de wedstrijd gingen onze gasten al vlug de koe bij horens vatten en konden al aantal keren dreigen aan de goalie van de thuisploeg. Maar zoals we al gewend zijn werd het telkens net niet. Misschien komt het dat er aantal meededen die na een lange blessure terug op de mat stonden en na aantal dagen, weken geen training of match hadden. KSVR had in de eerste minuten het meeste veld overwicht dan de thuisploeg, maar Ruddervoorde kwam er stilletjes aan door naargelang de match vorderde. In de 21ste minuut kon onze goalie N. Deleye een schot van de thuisploeg wegtikken , maar zag deze tegen de paal botsen, zag het leer achter zich heen langs passeren en dankzij een wakkere L. Kemel kon het leer nog net wegtikken voordat een Ruddervoordse speler deze kon aangeraken. Onze goalie moest toch wel bij de pinken blijven en deed een resum puike reddingen na elkaar. Ons Nielske stond efkes in een flipperkast waar hij het leer van alle kanten naar zijn richitng zag vliegen. Op het halfuur deed onze coach een wissel waardoor onze jongste telg S. Vandekerckhove eventjes naar de bank mocht, waardoor we een nieuw spitske van de jonkies A. Ghergu konden inbrengen en dat bleek wel een GOUDEN WISSEL. Amper 1 minuut later kon hij afstuiven richting het doel en het leer koelbloedig tegen de netten duwen 0-1. Met nog een kwartier te gaan hadden we enkele kansen maar zonder enig gevaar. De thuisploeg gaf niet op en bleef maar druk zetten en dat resulteerde in de 40ste minuut waar de gelijkmaker op het bord konden lobben 1-1. Net voor affluiten kon de thuisploeg de ruststand op het bord zetten 2-1.

"GOUDEN WISSEL: S. Vandekerckhove trof wel de paal in het eerste halfuur, maar A. Ghergu kon beter mikken en het leer tegen de netten duwen"

Tweede helft waren we niet goed uit de kleedkamer gekomen. De thuisploeg was gretiger op het veld gekomen en dat resulteerde. Na amper 19 minuten ver in de tweede helft stond het plots al 6-1 voor de thuisploeg. In deze eerste 19 minuten waren we de pedalen efkes kwijt. Maar onze KSVR-Jonkieboys geven nooit op en willen absoluut de schade beperken. Ruddervoorde had hun speeluurtje gehad en nu was het de beurt aan ons. In de 66ste minuut kon onze Pietn doorbreken op de flank en een formidabele voorzet geven waardoor onze jongste telg van de hoop de 6-2 tegen de netten kon vlammen. KSVR bleef maar doorduwen en we zagen terug een ploeg op het veld die knokte voor iedere bal. In de 72ste minuut kon A. Maeyaert een hoekschop geven waardoor A. Ghergu in de lucht kon klimmen en het leer met een heerlijk kopballetje tegen de netten prikken 6-3. Opgelet KSVR komt op dreef. Onze gasten bleven maar doorduwen en op momenten mooi voetbal brengen op de mat op een zondagvoormiddag eind december. In de 80ste minuut kon A. Ghergu een schot lossen richting doel en zag het leer via een verdediger in het doel belanden 6-4. Jonkieboys zagen het terug zitten en geloofden er nog in om terug te keren. Enkele minuten voor affluiten was het opnieuw raak, 3 keer raden wie er scoorde, jawel hoor onze A. Ghergu stond terug aan het kanon en kon de 6-5 op het bord schieten. Als A. Ghergu scoort is het altijd direct kijken naar de bank, maar bij zijn 4de goal van deze voormiddag was het plots een tribunespeler geworden. Maar na wat geroep vanop de bank naar Alex, keek hij toch waardoor iedereen op de bank (incl. trainersteam en wisselspelers) zaten te zwaaien naar Alex. In de slotfase zaten we nog dichtbij de gelijkmaker maar het leer wilde maar net niet goed vallen. 

"Enigste jammere noot van de tweede helft was dat we L. Kemel in de tweede helft maar 2x hebben gezien. Omdat hij 2x zijn schoenen telkens opnieuw moest dicht snoeren. Volgende training staat er een les 'Hoe knoop ik mijn voetbalschoenen zodat ze niet meer opengaan tijdens de wedstrijd zelf' op het programma."

Ondanks deze nipte nederlaag in een oefenduel, hebben de meegereisde supporters genoten van een mooi voetbalmatchke die redelijk sportief is verlopen op een zondagmorgen eind december. Trainersteam was opnieuw tevreden met de prestatie van deze KSVR-Boys en KSVR-Jonkies !!!! 

Trainersteam van beloften (KSVR-Boys) en U21 (KSVR-Jonnkies) wensen iedereen een fijn eindejaar en vooral een gezond, sportief 2019 !!!!!!!

KSV Rumbeke:

N. Deleye, P. Demeulenaere, R. Lievens, A. Lejthija, B. Van Coillie, F. Desal, L. Cardoen, A. Ghergu, S. Vandekerckhove, R. Vandewalle, A. Maeyaert, W. Remaut, A. Vandenbossche

Scooorden:

31' (0-1) A. Ghergu,

40' (1-1),

44' (2-1),

52' (3-1),

56' (4-1), 

58' (5-1),

64' (6-1),

66' (6-2) S. Vandekerckhove,

72' (6-3) A. Ghergu,

80' (6-4) A. Ghergu,

87' (6-5) A. Ghergu

Verslag Kurt Maddens