za 29-12-2018 : Indoortoernooi U10 in Pittem

"SUPER10 een ervaring rijker op het boardingtornooi van KSV Pittem"

banner U10

Zaterdagochtend 29 december, noch voor het eerste daglicht, traden 7 spelers van de Super10 aan op het tornooi van KSV Pittem. Eerste tegenstander van de dag waren de gastheren van KSV Pittem.

De boarding rond het veld zorgde voor een extra gegeven waar onze jongens het in de aanvangsfase niet meteen raad mee wisten. De thuisploeg had er duidelijk wel al wat ervaring mee en die ervaring gaf hun een echt thuisvoordeel. Bas opende vroeg in de wedstrijd voor de voorsprong, maar daarna ging het heel snel van 0-1 naar 5-1 voor de roodhemden. Pas in de tweede helft, met Leon in de ploeg die het spelletje met de houten muurtjes wel snapte, begonnen we in ons ritme te komen. Via Lyano en Axl kwamen we terug tot 5-3, maar de tijd was te kort om de kloof helemaal te dichten. Pittem scoorde in de slotfase nog een zesde, waardoor de eerste wedstrijd verloren ging, al mochten we vooral terugkijken op een goede remonte van de jongens.

De tweede wedstrijd, bijna twee uur later, mochten we aantreden tegen het Oost-Vlaamse Lotenhulle. Die tweede wedstrijd was stukken beter en we kwamen veel meer tot kansen. Alleen, hij wilde er niet in. Schot op de paal, parades van de Oost-Vlaamse goalie en meer dan eens een bal van de lijn gehaald door de verdediging... Het zat niet mee. Tot overmaat van ramp scoorde Lotenhulle halverwege de tweede helft wel de 1-0 met een bal die ongelukkig onder keeper Lyano glipte. We bleven doorbijten en vechten en kregen even voor het einde toch loon naar werken toen Bas oververdiend de gelijkmaker binnenknalde. Het bleef bij die 1-1, maar de jongens verdienden meer.

In de derde en laatste wedstrijd (door de uitslagen in de andere wedstrijden wisten we dat een finale niet meer haalbaar was) kregen we R. Knokke FC tegenover ons... Over die wedstrijd kan ik kort zijn: Knokke, dat altijd al over goede jeugdteams beschikt, speelde ons helemaal zoek en maakte clever gebruik van de boardings. De helft van de 10 doelpunten die ze scoorden, kwamen uit de rebound (bal die terug kwam van de boarding terwijl keepers Alexander of Lyano al plat waren gegaan voor de eerste poging). In de andere helft van de doelpunten speelden ze ons team vlot en gewiekst van 't kaske naar de muur'. Enkel Louis kon even na de rust voor een eerredder zorgen, maar tegen dit Knokke waren we niet opgewassen.

Dus, doelsaldo inbegrepen, eindigden we op de 4de plaats in onze reeks en zat ons avontuur in Pittem er al snel op. En toch kan ik niet ontevreden zijn over de geleverde prestatie, want desondanks de stugge tegenstanders, bleven we proberen en bleven we ons spelletje spelen. Dus, toch een tevreden coach!!

Speelden en scoorden voor KSV Rumbeke:

Alexander, Lyano (1), Bas (2), Axl (1), Louis (1), Wiebe, Leon

Verslag Jurgen Wille