Offday voor de GU11 in een oefenduel tegen de PU10 !!!

Banner KSVR 1 520px

Woensdagavond stonden de provinciale u10 en de gewestelijke u11 tegenover elkaar in een oefenmatch. Al snel werd duidelijk dat de U10 groep niet te onderschatten viel. In het ploegje van Jurgen Wille zit veel individuele kwaliteit, maar ook mooi samenspel en snelle combinaties.

De U11 hadden een offday, daarbij ook nog eens sterkhouder Louis en onze defensieve muur Victor die al snel geblesseerd uitvielen, ook Emiel was geblesseerd, dat kwam er ook nog bij!! De kans voor enkele spelers die op zaterdag meestal iets minder speelkansen krijgen omdat ze wat achterstand hebben op het gemiddelde niveau om zich nu extra te bewijzen dat ze door de vele trainingen vorderingen maken. De u10 kwamen op voorsprong, terecht want de u11 was nergens, naast de offday waren enkele spelers ook niet bij de les en was er te weinig inzet. Totaal tegenovergestelde van wat we afgelopen zaterdag zagen tegen Dosco Beveren. Ook de spelers die zich nu eens konden bewijzen grepen hun kans niet, te speels, ongeconcentreerd en niet met hun hoofd bij de wedstrijd. Als je als trainer plots ziet dat ze met z'n 2 verstoppertje spelen terwijl ze even op de bank zitten ipv met de bal bezig te zijn, de wedstrijd te volgen en klaar te staan... Dan weet je dat sommige spelers nog steeds niet wedstrijdklaar zijn en te weinig in voetbal geïnteresseerd zijn om iedere week competitiewedstrijden te betwisten. Ook met het onderlinge gekibbel en gedrag van enkele spelers kan het niet verder. Logisch dat de u11 dan ook verloren van de sterke u10, de eindstand was 3-7 voor de u10! Proficiat aan Jurgen Wille en z'n mannen, het visitekaartje is afgegeven. Aan de u11 om even te bezinnen en in eigen boezem te kijken in plaats van iedere keer alles en iedereen de schuld te geven van hun verlies. Ok, verliezen van deze u10 groep is geen schande, maar de manier waarop mag niet. Er kruipt teveel energie in geklaag, geruzie en het te speels opnemen van het voetbal! Voor speelplaatsvoetbal is er bij de u11 geen plaats meer! Enkele beslissingen zijn nu reeds genomen en voor enkele anderen is zaterdag hun laatste kans om te tonen dat ze zich kunnen gedragen. Wat na afgelopen zaterdag allemaal positief was is het na deze oefenpot precies terug naar af.

Gelukkig waren er nog Axl en Yiannis die een zeer sterke wedstrijd speelden. Ook Oskar, Ruben en Merijn toonden de nodige inzet, al kon het ook soms iets beter. Zaterdag wordt belangerijk voor enkele spelers, niet de uitslag zal van tel zijn, wel de manier waarop de ploeg er zal staan.

Verslag Davy Caen