Avontuur voor de U11 na een prachtprestatie in de Jeugdcup Het Nieuwsblad is afgelopen na nipt verlies tegen Hooglede !!!!!

IMG 0239 kopie

De terugmatch voor de Cup het Nieuwsblad stond woensdagavond op het programma voor de U11. Een wedstrijd waar we al 2 weken naar uitkeken. We verloren de heenmatch in Hooglede met 4-3, maar geloofden in onze kansen om door te stoten naar de volgende ronde.

Op ons geliefd kunstgrasveld zouden we alles geven! De richtlijnen werden gegeven en iedereen was erg gefocust! Hooglede speelde sterk, maar Rumbeke koos volop voor de aanval. We kwamen 1-0 voor in het eerste kwartier, virtueel geplaatst dus! Hooglede antwoorde en toonde waarom ze dit jaar zo goed als ongeslagen zijn in de competitie. Ze kwamen langszij. Rumbeke bleef, zoals gevraagd, de kopjes omhoog houden en het geloof bleef in de ploeg, sterk! Maar toch kon Hooglede op voorsprong komen, 1-2. Onze jongens bleven er nog altijd in geloven en speelden een dijk van een wedstrijd! Dat loonde, net voor halfweg kwamen we opnieuw langszij! Op één doelpuntje van de kwalificatie dus! Hooglede smeet achteraan alles toe, ze trokken er een serieuse muur op. Hun volste recht natuurlijk, daardoor speelden wij alles op alles en trokken met de bijna gehele ploeg naar voor. Risicovol, want zo kun je natuurlijk op een counter lopen, wat helaas ook gebeurde. Hooglede zette met een perfect uitgevoerde counter de 2-3 op het scorebord, en dit met nog amper 15 minuten op de klok!

Hooglede zette logischerwijs nog meer alles in op verdedigen! Het werd een zwaar gecementeerde betonnen muur daar achterin. Zowat onmogelijk nog bij hun doel te geraken, maar Rumbeke slaagde er toch in nog gelijk te maken! 3-3 met nog enkele minuten op de klok, van een thriller gesproken! Nog één doelpunt verwijderd van penalty's en een eventueel ticket naar de volgende ronde! Alles of niets, gans de ploeg werd naar voor geschreeuwd! Een paar keer kwamen we dichtbij het verlossende doelpunt, maar net voor tijd kon Hooglede opnieuw een tegenaanval afwerken. 3-4 en "Game Over" dus! Gegokt en verloren, maar zeker met opgegeven hoofd konden we de cup verlaten! Iedereen was het er over eens dat Rumbeke deed wat ze moesten doen, iedereen speelde op niveau en vocht tot de laatste minuut, we botsten gewoon op een erg sterke tegenstander! Proficiat aan Hooglede en we wensen hen veel succes in de volgende ronde!

Eveneens een dikke proficiat aan Alexander, Viktor, Axl, Gustaaf, Wiebe, Ayman, Lyano, Oskar, Lasse en Morris met jullie prachtprestatie! Jullie mogen fier zijn op wat jullie lieten zien! Chapeau!

Verslag Davy Caen