Verdiende nipte overwinning voor de GU13 in de derby tegen Club Roeselare !!!

U13 clubroeselare kopie

Op een zonnige zaterdagmiddag trokken we met 11 jonge kerels richting Club Roeselare. In de heen ronde hebben we nipt verloren van hen en nu hadden we graag revanche genomen. We wisten dat dit geen makkelijke opdracht ging worden en dat we van de eerste minuut direct wakker moesten zijn.

In het begin van het 1ste kwart was het nog wat zoeken naar elkaar. Maar toch konden we het meeste dreigen en kon Lars als eens op doel trappen maar de keeper van Roeselare stond op de juiste plaats. Ook Nawfal deed een poging met een trap op doel maar zijn schot ging over. Aan de overkant kwam Roeselare eens piepen maar tevens ging hun schot over het doel van Zino. Uiteindelijk kwamen we toch 0-1 voor, dat na en mooie rush van Thor die een voorzet kon geven naar Lars die de bal deed afwijken op de keeper en daar stond Mias op de juiste plaats om de bal binnen te tikken.

Het 2de kwart gingen we nog even door op ons elan en kon Nawfal nog eens uithalen maar terug stond hun keeper op de juiste plaats. Toen zakten we iets terug en kon Roeselare iets meer dreigen. Er kwam een overhoeks schot die op de paal belande en een schot dat over doel ging.

Het 3de kwart vonden we terug onze 2de adem en met hoge druk te zetten kwamen we uit tot een hoekschop. Deze werd getrapt naar de 1ste paal schoof door tot voor het doel maar we kwamen net tekort om te scoren. Maar geen nood we konden in de daarop volgende fase direct tegenvallen en dat loonde tot een doelpunt. Sean stond ditmaal op de juiste plaats. Aan de overkant moest Thor even tussenkomen op een afstandsschotje

Het 4de kwart was vechten voor de overwinning, En bijna kwamen we 0-3 voor maar het schot van Mias ging voorlangs. Plots kwam Club Roeselare meer dreigen maar Thor stond alert te keepen. Toch werd het nog 1-2 toen Club bij een hoekschop de bal tegen de netten kon prikken omdat wij de bal niet weg kregen voor ons doel. Ook wij kregen nog de kansen om te scoren maar het zat niet echt mee. Club was nog 1x echt gevaarlijk met een schot van ver maar deze ging over. Toen kwam het eindsignaal……. De ontlading was groot bij iedereen.

Jullie hebben vandaag terug bewezen dat jullie kunnen vechten voor elkaar. Dit met een mooi resultaat tot gevolg! Het was geen evident seizoen tot nu toe en we hebben goeie en minder goeie wedstrijden gespeeld. Maar wat jullie het meeste siert is de sfeer naast het veld ook al moest ik af en toe eens mijn stem verheffen, toch ben ik trots om met jullie te mogen samen werken. Merci boys voor een toffe 1ste seizoenshelft!!!

Selectie:

Zino, Thor, Lars, Maurice, Nawfal, Mias, Victor, Seppe, Sean, Tiziano, Flor