GU13 zet de derby tegen Dosko Beveren volledig naar hun hand !!!

U13 doskobeveren jasmijncappelle kopie

Door privéomstandigheden van de beide trainers werd me begin deze week gevraagd om de wedstrijd van de U13 over te nemen. Als ik een collega trainer uit de nood kan helpen… het was met plezier gedaan. Dosko Beveren is al enkele jaren geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. De vorige jaren hadden we het meestal wel lastig tegen hen. Met wat uitleg voor de wedstrijd over hoe we gingen spelen en het team op te peppen begonnen we eraan.

We waren nog maar 2 minuten bezig en de netten waren al aan het trillen, Lowiek scoorde de 0-1 op aangeven van Leandro. We waren alvast goed gestart, het spel was niet altijd top en ze moesten elkaar nog wat vinden. Toch kon Tiziano nog 2 maal scoren en dit op aangeven van Seppe en op een mooie diepte pas van Thibo. Ik zag tevreden spelers naar de kant komen na het eerste kwartier. Hier en daar heb ik wat tips moeten geven over hun positie maar ze gingen er terug voor.

Het tweede kwart was al veel mooier om naar te kijken. Nog beter positie spel en mooiere combinaties. De spelers gingen op hun elan door en vonden vlot het doel aan de overkant. Leandro vond 3 maal het doel en dit na een mooie dribbelactie en door prachtige pas van Nawfal en tevens ook een mooie dieptepas van Seppe. Ook Nawfal vond op zijn weg het doel, hij was zeer goed gevolgd op een ver schot van Seppe.

In het derde kwart had ik de ganse verdediging gewisseld. Deze waren iets minder op elkaar ingespeeld en plots kregen we een doelpunt tegen doordat de verdedigers te ver wilden mee schuiven naar voren en geen oog meer hadden voor de spelers van Dosko. Maar niet gevreesd want de motor van de Rulmbeekse mannen schoot terug op gang en terug scoorden we vlotjes. Nawfal met een afstandsschot, Sean die 2 maal goed gevolgd was op een ver schot van Flor.

We zagen de kids openbloeien en de grapjes aan de rust mochten er ook wel zijn. De spelers wilden nog enkele keren scoren maar in dit laatste kwartier mocht het niet zijn, de bal wilde maar niet doel rollen. Ondertussen had Zino ook nog een mooie redding gedaan op een speler die alleen op hem afkwam.

Als besluit kan ik zeggen dat dit team voor elkaar gewerkt heeft. Het was niet het beste voetbal dat ik al van hen gezien heb maar er stond een hecht team op het veld!! Niet tegenstaande dat de tegenstander wel minder sterk voor de dag kwam dan verwacht. Voor de wedstrijd vonden ze het grappig toen ik zei: ’WE ARE RUMBEKE’ maar het was wel zo!!!

Merci jongens voor deze fijne namiddag!!!!!

Eindstand:

Dosko Beveren – KSVR U13 : 1 - 10

Speelden:

Sean (2), Zino, Cas, Nawfal (2), Thibo, Seppe, Jerome, Leandro (3), Flor, Lowiek (1) ,Tiziano (2)

Verslag Nele Mostaert

Foto Jasmijn Cappelle