KSV Rumbeke U13 speelt eerste oefenwedstrijd !!

IMG 5730 kopie

Op het echte Menense gras speelde onze U13 een eerste vriendenmatch. Met vooral veel linker- en rechterflanken in de selectie bleek de achterhoede in sommige fases wat te licht. De jongens probeerden nochtans telkens voetballende oplossingen te zoeken. Keeper Joran kreeg het druk in deze match en hij speelde een puike wedstrijd met straffe reddingen vlak voor zijn doel. De tegenstander was net wat verder in het voetbalproces dan wij en er speelden enkele gasten mee, die vermoedelijk interprovinciaal spelen. Balvast, behendig, snel, slim. Daar konden we nu nog niet tegenop.

In het eerste kwart begonnen we wél goed. Seppe (stoere linksachter) en Sean (keeper die rechtsachter en soms linksachter ging voetballen en dat heel netjes deed) vroegen vaak de bal en konden zo de aanval beginnen. Ze durfden terugspelen op hun doelman indien nodig en zo hadden we best vaak de bal. Met de rappe Rune en de technisch sterke Loewis op de flanken konden we in die eerste fase van de match wat uitrichten. Er kwamen aardig combinaties op het veld en we kwamen op voorsprong! Na een mooie aanval scoorde Rune de 0-1 op assist van Loewis.

Trainer Jacob ging allerlei wisselingen toepassen in het veld om maar te zien hoe sterk iedereen is. Oefenwedstrijden gebruikt een trainer tenslotte om te kijken hoe zijn groep in elkaar steekt. Het gevolg was dat Menen in het eigen spel geraakte en langzamerhand de match naar zijn hand zette. Ook al kwamen we er zo nu en dan nog heel mooi uit, de eindpass was niet secuur genoeg. En ook al werkten Lowiek en Thibo zich een breuk op de flanken in die periode. We besloten het tweede kwart, waarin we steeds wat meer teruggedrongen werden, met een 2-1 achterstand.

"Content met de werklust en de dapperheid van de spelertjes."

In het derde kwart raakten we het spoor helemaal bijster. We gingen de bal niet meer vragen aan elkaar en zetten op het middenveld totaal geen druk op de tegenstander. Die liep daardoor over ons heen en scoorde tal van doelpunten. Ook al haalde Joran van alles uit zijn hoeken en bikkelden Giobe (die steeds beter druk zette op de tweede bal op tien meters voor het doel) en Seppe zo hard dat ze rood aanliepen van de inspanning. Prachtig werk mannen! Sommige jongens lieten het hoofd wat hangen en dat kon natuurlijk niet zijn. Trainer Wouter ging zich eveneens roeren langs de zijlijn en hij zette de koppen terug recht.

In het laatste kwart leidde dat tot meer beleving en, ook al scoorde de thuisclub nog één of twee goals, niemand gaf meer op. Via Leandro (die op de flanken al heel aardig voetbal toonde) en Flor (die een heel aardige tien is en telkens meer uit zijn centrale positie durfde lopen!) kwamen we een aantal keren dreigen aan het doel van de tegenstander. Ook Warre mengde zich terug in de strijd. Hij zocht steeds beter de ruimte op het veld, kwam meer uit zijn eigen lijn en werd op die manier veel gevaarlijker!

Na afloop van de match gevraagd aan de gasten om eens te stoefen over hun voetbal. Want we mogen niet te lang ontgoocheld zijn over een nederlaag, we gaan dit seizoen proberen altijd zoveel mogelijk lachend naar huis te gaan. De jongens reageerden met goeie opmerkingen: “We hebben geprobeerd driehoeken te spelen”, “We hebben gescoord”, “We probeerden mooi te voetballen”, “We zijn de hoeken in gelopen”.

Zo ga je best met een nederlaag om. Tegenstander was wat te sterk voor ons, wij gaan nog wel groeien. Aanpak is dit seizoen mogelijk wat anders dan vorig seizoen en dat moet wennen. De spelers zullen zelf meer mogen nadenken over hun voetbal. Maar het begin is er. De beide trainers toonden zich achteraf alvast content met de werklust en de dapperheid van de spelertjes die mee waren.

Verslag Francois Peeters