za 15-12-2018 : Prov. Beloften - Dosko Beveren : 5 - 0

"KSVR-Boys stuurt Beveren met forfaitcijfers terug huiswaarts"

IMG 6649 520px

Zaterdag 15 december stond de derby op het programma voor onze KSVR-Boys tegen Dosko Beveren op ons kunstgrasveld. Op het veld voelde het wat ijzigkoud aan met lichte bries die het voetbal parten speelde in de wedstrijd. Toeschouwers en bankzitters waren warm ingeduffeld om de match te volgen in deze koude winter toestanden.

Dsoko Beveren begon in de begin periode van de eerste helft gretig aan de wedstrijd waardoor onze boys het moeilijk hadden. Het wilde maar niet lukken, passing was net niet goed genoeg en de wind speelde vaak in ons parten. Zoals de voorbije wedstrijden kregen we doelkansen met de vloot voorgeschoteld. Pas in de 18de minuut konden de openingstreffer scoren nadat L. Kemel een assist kon aanleveren richting H. Verduyn die op zijnbeurt het leer tegen de netten kon prikken. Beveren bracht weinig gevaar en we konden de match tamelijk goed controleren. Maar zoals eerder gezegd , konden we enorm veel doelkansen creëren, maar dat laatste tikkeltje was er net niet. Ofwel ging het leer naast, over of stond de bezoekende keeper in de weg. In de 37ste minuut werd L.Kemel foutief neergehaald in de "16" . L. Deseure mocht het leer vanaf de stip tegen de netten duwen 2-0. KSVR bleef doorgaan op hun elan en had de mogelijkheid om de wedstrijd dood te maken in de slotfase van de eerste helft. We gingen rusten met een 2-0 voorsprong. Zodat iedereen zich kon opwarmen.

Tweede helft speelde de wind in ons voordeel, maar kwamen we misschien iets minder scherp uit de kleedkamer. Maar KSVR groeide in loop van de tweede helft en dat resulteerde want Beveren zagen we amper op onze helft. Onze goalie M. Ketels had een zéér rustige voetbalnamiddag. Het scheelde nie veel of hij stond vastgevroren in zijn doel. In de 58ste minuut kon S. Vandekerckhove A. Tyvaert wandelen sturen en de 3-0 tegen de netten tikken. KSVR stond constant op de helft van Beveren, de ene doelkans na de andere maar net dat laatste tikkeltje kwam er net niet. In de 75ste minuut kon F. Desal de 4-0 tegen de netten vlammen. Kort voor affluiten kwam de 5-0 op bord met dank aan P. Demeulenaere. Hartelijk dank voor de 5-0 Pieter !!!! Leuk om de match opnieuw te beëindigen met de 0. De stand kon veel veel groter zijn, maar dat hebben we te wijten aan onszelf. Het is leuk om het jaar op deze manier te eindigen en we doen een goeie zaak in het klassement. We gaan de winterstop in op een prachtige 2de plaats in het klassement !!!!!

"Voor mij was de 5-0 een opluchting. Het gevoel van scoren blijft geweldig. Ook voor mijn vertrouwen een nieuwe boost. Leuk om mijn tweede basisplaats na mijn blessure zo af te sluiten! We kunnen het jaar mooi afsluiten en hopelijk gaan we op dit elan verder in 2019!"

Pieter Demeulenaere

Het volledige team van de provinciale beloften wenst iedereen fijne feestdagen en goed eindejaar. In 2019 starten we terug op 4 januari met opnieuw een derby. Dan gaan we richting Club Roeselare!!!!

KSV Rumbeke:

M. Ketels, N. Deleye, P. Demeulenaere, A. Lejthija, T. Ketels, A. Gillet, B. Van Coillie, L. Kemel, A. Tyvaert, L. Deseure, R. Lievens, H. Verduyn, S. Vandekerckhove, F. Desal, J. Demeulenaere

Scoorden:

18' (1-0) H. Verduyn,

37' (2-0) L. Deseure (pen.),

58' (3-0) A. Tyvaert,

75' (4-0) F. Desal,

86' (5-0) P. Demeulenaere.

Verslag Kurt Maddens