zo 09-12-2018 : FC Gullegem - KSVR Dames : 2 - 3

"Nipte overwinning voor de dames"

dames 1 kopie

De dames gingen vol goeie moed naar Gullegem om de laatste match van de heenronde winnend af te sluiten. Tijdens de opwarming blesseerde T1 Carlo Lanssens zich nadat hij weggleed en ongelukkig neerkwam, een gebroken pols was het verdict. Dus nam T2 Kenny Desimpel de taak van T1 op zich. Veel beterschap Carlo!

De dames waren vast nog wat van hun melk want het was ditmaal de tegenstander die vinniger startte en in de 1ste minuut konden we al een schot noteren maar dat ging een metertje naast. Onze dames waren dan wakker geschud en in de 2de minuut kregen we dan een vrije trap. Deze belandde bij Verschaeve maar zij kon net niet trappen. Enkele minuten later legt Mortier af voor Devos maar haar trap vloog naast. 8’ actie op rechts van Mortier, voorzet tot bij Bettens en die controleert en trapt maar kan haar schot niet kadreren. 10’ Mooie doorsteekbal van Devos voor Bettens maar de keeper was rap uit doel en pakte de bal al glijdend uit de voeten van Bettens. Een minuutje later Verschaeve naar Bettens die de flank afloopt en wanneer ze opzij wil leggen voor Verschaeve verijdelt een verdedigster met een gepaste sliding de kans.

13’ kunnen de dames counteren, Devos steekt Verschaeve door, die omspeelt haar laatste man en trapt, maar de keeper gaat goed plat. Daarna volgden 10 minuten zonder echt gevaar van beide kanten. 27’ mooie combinatie die begon aan de eigen 16, Vandenborre naar Bettens langs de lijn, die doet dan dubbele 1-2 met Lanssens en kan de volledige flank afgaan en snijdt naar binnen, haar poging word gered. De bal geraakte daarna niet weg maar hij geraakte ook niet in het doel van Gullegem, hier verdienden we toch de treffer.

In de 35’ kwam dan de 1ste echte actie na die trap in de 1ste minuut. De bal werd doorgestoken en de spits kwam oog in oog met Van Heesbeke te staan, maar Van Heesbeke gaf geen krimp en won het pleit. Gullegem kreeg wat meer vertrouwen en 3 minuten later kwamen Pennynck en Thevelein goed tussenbeide. 40’ gaat schudt Verschaeve 2 Gullegemse speelsters af en bedient Mortier maar die besluit over. In de 42’ kolt de verdiende openingstreffer er dan toch. Bettens werpt in en Deschodt kopt naar Devos die steekt de bal tussen 2 speelsters naar Verschaeve die volledig vrij in de korte hoek beslist. 0-1!. En 2 minuutjes later was het opnieuw raak, Devos past naar Lanssens die de bal over de verdediging dropt en Bettens neemt mee en legt de bal naast de doelvrouw in het hoekje binnen. 0-2.

"RUSTSTAND 0-2"

In de 2de helft begint Gullegem gretiger en ze versieren al snel een vrije trap, deze vliegt maar net naast. In de 54’ nogmaals Gullegem maar Van Heesbeke plukt de bal makkelijk uit de lucht. De dames combineren wel goed maar kunnen niet direct doelgevaar brengen, maar dankzij een secure verdediging lukt dat de Gullegemse speelsters ook niet naar behoren.

59’ vervanging, Delva erop en Vandenborre eraf.

63’ trapt Pennynck een vrijetrap van de achterlinie over alles en iedereen en Mortier gaat met de bal aan de haal maar wacht dan net iets te lang om te schieten en een verdeigster snoept haar nog de bal af.

65’ vervanging, Isezerano erop en Deschodt eraf.

66’ Een vrije trap voor Gullegem van net buiten de 16, mooi in het hoekje maar Van Heesbeke duikt de bal uit doel. In de 68’ krijgt Lanssens een gele kaart omdat ze de bal wegtrapte nadat de scheids al had gefloten. Een paar minuten later, vrije trap Verschaeve was hard maar iets te centraal en de keepster brengt redding. In de 72’ haalt Lanssens eerst de bal nog weg van voor doel maar hij keert snel terug en een Gullegemse dribbelt zich een weg door de defensie en legt de bal binnen. 1-2. Met nog een 20tal minuten op de klok werd het opletten geblazen. 76’ Redt Van Heesbeke de meubelen met een knappe redding. Hierna schieten de dames weer wakker, Verschaeve met een actie en voorzet, Isezerano kon er net niet bij.

80’ Een hoekschop van Devos belandt bij Pennynck en die is koelbloedig en trapt de bal snoeihard in het dak van het doel. 1-3, een opluchting bij de gehele ploeg. In 83’ krijgt Thevelein geel voor een aanval van Gullegem foutief te stoppen. De volgende aanval van de Dames werd ook foutief gestopt en dat leverde de nr.7 van Gullegem ook een geel karton op. Daarna probeerden de dames de match uit te spelen, maar ze moesten in de slotseconden nog een tegendoelpunt toestaan. Een vrije trap werd niet volledig weggewerkt en een attente Gullegemse trapte de bal mooi in de verste hoek. Bij de aftrap floot de scheidsrechter af.

"EINDSTAND 2-3"

Opnieuw een overwinning voor de Dames, al was deze wat lastiger dan de voorbije weken. Hierdoor komen ze op 4 punten van leider Wevelgem die 2-2 gelijk speelde tegen Harelbeke B.

Gele kaarten:

1x Lanssens en 1x Thevelein

KSV Rumbeke:

L. Van Heesbeke, J. Thevelein, L. Devos, T. Pennynck, S. Bettens, L. Verschaeve, A. Deschodt (63' J. Delva), S. Lanssens, B. Remaut, J. Mortier, J. Vandenborre (60' D. Isezerano)

Scoorden:

41' (0-1) L. Verschaeve,