zo 02-12-2018 : KSVR GR Danny - Jong Vijve : 5 - 0

"Prachtig verjaardagsgeschenk !!!!!"

IMG 3541 3

We mochten voor de eerste maal aantreden op het kunstgras en we waren er natuurlijk erg op gebrand om dan ook een knalprestatie neer te zetten. Een regenvlaagje kon ons dan ook niet deren en de motivatie droop ervan af. Ondanks enkele geblesseerden konden we toch nog met z'n 12 aantreden deze morgen. De spelers wilden natuurlijk hun trainer een mooi verjaardagsgeschenkje aanbieden en ze wilden dan ook koste wat kost de driepunter op het sportpark houden!!

Maar de wedstrijd startte in mineur, na amper 2' kwam Sander Pattyn ten val en zijn schouder was uit de kom, gelukkig kon Louis D'hondt weer alles op z'n plaats krijgen maar zo kwamen we snel zonder reservespeler te zitten. Sander wilde nog wel maar toen hij bewegingen maakte vloog ze weer uit de kom en hebben we dan het wijs besluit genomen om geen risico's te nemen en Sander met wat hulp naar de spoed te voeren. Bedankt aan de bereidwilligen daarvoor en Sander kan dus vervroegd in winterstop gaan. Van harte beterschap, Sander!! Ook bedankt aan Louis ! Ondanks de onderbreking was Rumbeke sterk begonnen en ze probeerden om snel het verschil te maken. Het eerste noemenswaardig gevaar kwam dan ook van onze blauwwitte garde. Het was Tom Anseele die vanuit een scherpe hoek de bal bijna binnen lukte maar de paal stond in de weg. Maar niet getreurd, de volgende kon Tom Anseele niet missen, Ivan Buysse kon de tegenstander in de fout dwingen en zijn schot werd gepareerd door de bezoekende doelman die wel de bal niet kon klemmen en Tom Anseele was de eerste bij de bal en kanjerde dan ook de netten bol. Dan toch een vroege voorsprong die ons op rozen zette. We probeerden dan ook snel om de score te verdubbelen maar na een aflegger van Thibaut Simoens kon Stefan Lefevre de bal niet kadreren want zijn schot vloog over. Het volgende schot kwam van de voet van Tjorven Alliet maar zijn poging ging net voorlangs. Ook Tom Anseele kreeg nog een mooie kans toen hij oog in oog kwam te staan met de vijvedoelman maar de doelman won het duel. Tom Anseele kon nog met een slim doorsteekpasje Stefan Lefevre bedienen maar het was jammer genoeg net niet. Met de rust in zicht konden we de druk nog iets verhogen en er volgden nog 2 hoekschoppen die door Stefan Lefevre goed werden getrapt. Het was Thibaut Simoens die bijna de score kon doen opdrijven maar opnieuw kon de doelman dat verhinderen. En ook onze doelman Gianni Vansteenkiste moest nog met een prachtige parade uitpakken om ons met de krappe voorsprong naar de kleedkamers te doen trekken. Het deed voor de ploeg deugd om te rusten nu want we vreesden dat we nog een kwalijke 2de helft voor de boeg hadden.

"genietbare wedstrijd"

En Jong Vijve begon alvast gretiger dan in de eerste helft maar thuisdoelman Gianni Vansteenkiste kon de verrassende bal nu mooi redden uit de korte hoek. De gretigheid bij de bezoekers ging rap naar een minder peil want Thibaut Simoens kon met een verre en goed geplaatste lob uitpakken die ons dan toch de 2-0 bezorgde. Nu moest Jong Vijve even slikken en Rumbeke trok nu meer ten aanval. Een mooie voorzet van Ivan Buysse kon net niet in doel worden gedevieerd door Michiel Simoens maar door de druk kon Jong Vijve geen standhouden en moest de score hoger oplopen, een mooi doorsteekje van Tom Anseele en Thibaut Simoens rondde al even knap af. BIjna kon Tom Anseele de volgende op zijn naam schrijven maar nu mikte Tom net naast het doel van de uitkomende vijvedoelman. Een prima combinatie van Michiel Simoens naar zijn broer Thibaut Simoens mondde uit in een voorzet waarin Tom Anseele net niet kon besluiten. Jong Vijve kon daar echt niet veel tegenover zetten en probeerde de schade nog te beperken maar net voor het halfuur was de 4-0 toch een feit. Toen Sander Vynckier een hard schot afleverde moest de doelman de bal opnieuw lossen en nu was Thibaut Simoens erbij om de netten te doen trillen. En ook Rumbeke doelman Gianni Vansteenkiste moest nog eens uit zijn sloffen schieten toen een Jong Vijvse speler een poeier afvuurde was Gianni met een kattesprong er bij om de nul te kunnen houden. Een heel mooie actie van Stefan Lefevre werd bijna in doel gekruld maar de krul vloog net naast. Voor de kaars op de verjaardagstaart moesten we bij Sander Vynckier zijn want hij plaatste het orgelpunt met een knap schot van deze toch aangename en genietbare wedstrijd. We presteerden opnieuw beresterk vandaag en met zo'n ingesteldheid en motivatie kunnen we het nog veel ploegen heel lastig maken!!

Ik bedank mijn voltallige ploeg om zo'n mooi cadeautje te voorzien voor mij in de vorm van drie punten met goed voetbal, wat wil nen trainer nog meer! Een dikke proficiat en op naar de volgende.............

Geen gele kaarten.

Doelpunten:

19' (1-0) Tom Anseele,

47' (2-0) Thibaut Simoens,

54' (3-0) Thibaut Simoens,

73' (4-0) Thibaut Simoens,

84' (5-0) Sander Vynckier.

Speelden:

Gianni Vansteenkiste, Ivan Buysse, Cedric Noseda, Michiel Simoens, Tjorven Alliet, Sander Braeye, Thibaut Simoens, Sander Pattyn, Tom Anseele, Sander Vynckier, Stefan Lefevre en Louis D'hondt.

Verslag Danny Varrewaere