zo 02-12-2018 : Dames KSVR – KSV Bredene B : 6 - 1

"Ruime overwinning voor de KSVR Dames dankzij hattrick van Bettens"

dames 1 kopie

Aangezien Harelbeke B bye was konden de dames mits winst over hen naar de 2de plek springen, maar daarvoor moesten we dus winnen van Bredene B. Voor de Decembermaand was het warmer dan gedacht maar de wind en de regenbuien brachten daar dan weer verandering in. En na de richtlijnen van de trainer(s) was iedereen er klaar voor.

In de 1ste minuut konden we al een kans(je) noteren, Bettens vond Deschodt, maar haar vizier stond nog niet scherp en ze plaatste de bal naast. En in 5’ is het al raak voor onze Dames. Devos past naar Verschaeve en die tikt in 1-tijd tussen 2 man de bal naar Lanssens die haar man achter zich laat en snoeihard de bal binnen trapt. 1-0. Een geweldige start.

7’ krijgt Bredene iets te makkelijk een hoekschop maar deze was zonder gevaar. 11’ Inworp van Delva naar Devos, die tikt tot bij Mostaert die kan schieten maar haar poging is te zwak. Kort erna krijgt Devos een schietkans maar ook deze is te zwak. Hierna combinatie tussen Deschodt en Verschaeve die voorbrengt, Bettens kon net niet bij de bal. 17’ vliegt een voorzettrap voorbij het Rumbeekse doel, de poging was minder gevaarlijk dan hij eruit zag.

23’ stond een goed georganiseerde verdediging niet toe dat Bredene door kan gaan en de actie eindigde met een off-side van de Bredense spits. Enkele minuten later onderschept Devos de bal en steekt Verschaeve door, haar poging word gered door de doelvrouw. 28’ past Delva de bal naar Devos die Bettens ziet vertrekken en doorsteekt, en zij wordt gehaakt in de 16 en dus strafschop. Devos gaat achter de bal staan en trapt beheerst in het hoekje. 2-0

34’ raapt Bettens een verloren bal op en doet een 1-2tje met Devos, alleen was haar afwerking minder. In de 40ste minuut glipt er na mistasten dan toch eens een Bredense door de verdediging en Pennynck legt haar foutief neer in een ultieme poging haar te stoppen en zo beland de bal hier ook op de stip, en Pennynck krijgt een gele kaart voor haar fout. Deze gaat ondanks de vingertoppen van Van Heesbeke ook net naast de paal binnen en zo staat het plots 2-1. Voor de rust kregen de dames nog enkele kansjes maar Lanssens, Verschaeve en dan opnieuw Lanssens (op de paal) kregen de bal niet tegen de netten.

"RUSTSTAND 2-1"

46’ vervanging Denolf eraf en Vandenborre erop.

De 2de helft begint met enkele vervangingen, 1 bij ons en een dubbele bij Bredene. Na de formaliteiten van de vervangingen begon de 2de helft net als de 1ste, met hogedruk van onze Dames. Dit zorgt natuurlijk ook snel voor doelgevaar en in 51’ wordt het 3-1. Pennynck nam de bal af en leverde deze bij Devos, die steekt Bettens door de buitenspelval en na een blokkage met de keeper heeft Bettens de bal maar in een leeg doel te trappen.

Enkele minuten later was het opnieuw prijs, een hoekschop van Deschodt beland opnieuw bij haarzelf, dan een laterale voorzet op maat en Bettens controleert en legt de bal in het hoekje. 4-1. Net daarna was het opnieuw bibberen voor Bredene na een 1-2 tussen Lanssens en Deschodt komt de bal tot bij Mostaert die haar man voorbij gaat en dan op de paal besluit.

59’ vervanging. Pennynck eraf en Mortier erop.

61’ vrije trap voor Bredene, Mortier blokt de poging die erop volgt en de bal gaat in hoekschop, maar ook hier kwam geen doelgevaar bij kijken. In 65’ een listig balletje van Devos naar Verschaeve die haar man afhoudt en kan uithalen, maar de Bredense doelvrouw brengt redding.

70’ vervanging Verschaeve eraf en Van Coillie erop.

74’ zit Van Heesbeke goed tussen een voorzet en plukt hem uit de lucht. Dan een snelle omschakeling en Deschodt pakt meters en legt dan opzij naar Devos en maar die ziet haar schot een metertje naast gaan. In de 76’ schildert Deschodt een vrije trap op het hoofd van Devos, de keeper houdt de bal nog net uit haar doel.

80’ Vandenborre verovert de bal, past naar Deschodt, deze legt opzij naar Devos en zij steekt Bettens in het straatje en die werkt overhoeks af. 5-1 en een zuivere hattrick voor Bettens. 82’ voetbalt Van Heesbeke goed mee met Delva en Mostaert en zo voorkwamen ze gevaar van Bredene door ze van achteruit uit te tikken.

84’ Steekt Devos de bal diep naar Van Coillie en deze plaatst de bal naast de doelvrouw binnen. 6-1. Na deze treffer was er geen echt gevaar meer behalve nog een schermutseling voor het doel van Bredene maar het doel werd niet gevonden.

"EINDSTAND 6-1"

Na alweer een sterke collectieve prestatie en een goed georganiseerde verdediging hebben de dames opnieuw de 3 punten thuisgehouden en worden dus 2de in het klassement.

KSV Rumbeke:

L. Van Heesbeke, S. Denolf (45' J. Vandenborre), J. Thevelein, J. Delva, L. Devos, T. Pennynck (56' J. Mortier), S. Bettens, L. Verschaeve (67 ' T. Van Coillie), A. Deschodt, S. Lanssens, N. Mostaert

Scoorden:

5' (1-0) S. Lanssens,

28' (2-0) L. Devos (pen.),

43' (2-1) (pen.),

51' (3-1) S. Bettens,

55' (4-1) S. Bettens,

80' (5-1) S. Bettens,

84' (6-1) T. Van Coillie.

Verslag Chiel Potié

Foto archief Kurt Maddens