zo 02-12-2018 : Dosko Sint Kruis – KSVR A-kern : 1 - 2

"Mattijs schiet Rumbeke naar winst"

Decoene Mattijs kopie

Op een klein vettig plein speelden de mannen van trainer Broeckaert een moeilijke partij voetbal tegen een stevig blok van de thuisploeg. Het was lastig ruimtes vinden voor goede snelle passes.

Ons vertrouwde voetbal kwam er bijna nooit echt uit, ook al was Rumbeke in de eerste helft zeker de bovenliggende partij. Er waren kop- en schietkansjes voor Hannes De Vidts. De dreiging van de tegenstander moest uit stilstaande situaties komen waarbij ballen hoog voor het doel werden gebracht. Er werd niet gescoord en derhalve gingen we rusten met 0-0.

In de tweede helft voetbalde Sint-Kruis een pak scherper in de aanval. Eerst was er een kopbal, die maar net naast het doel van Kenneth Vonck verdween, even later week een inzet af via een Rumbekespeler en ook die bal verdween maar juist naast het doel. Een doelpunt van de thuisploeg werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De eerste vijftien minuten van de tweede helft werden vrijwel volledig beheerst door Dosko Sint-Kruis, maar die ploeg kon zichzelf niet belonen met een doelpuntje.

"Poeier van M. Decoene"

Als je dat niet doet, vallen de goals aan de andere kant. Na 68 minuten spelen zette Michiel Tyvaert goed door over links, zijn harde voorzet werd door een geel-blauwe speler gedevieerd en de bal belandde pardoes in het doel: 0-1 voor KSV Rumbeke. Opluchting alom in een match waarin ploeteren en werkvoetbal de toverwoorden waren.

Amper zes minuten later kreeg Rumbeke een vrije trap toegewezen op een meter of 25 van het vijandelijke doel. Het hakje was op maat, de poeier van Mattijs Decoene al evenzeer, want die verdween kogelhard in de winkelhaak. De keeper heeft die vermoedelijk alleen maar horen suizen. Met deze 0-2 voorsprong leek een zege in de pocket.

In de slotfase werd het toch nog even spannend, doordat er weinig druk was op een afvallende bal en daarvan profiteerde Dosko Sint-Kruis direct: 1-2. Voor de Rumbeke-supporters volgden zeven spannende minuten met de bibbers tussen de billen. Lowie Tyvaert kon namens onze kerels alleen op de doelman af, maar die kon redding brengen op zijn schot. In de laatste minuten schoot een aanvaller van de thuisploeg nog eens hoog over het Rumbekedoel en toen floot de scheidsrechter voor het einde van de match.

De drie punten smaken zalig, de goal van Mattijs Decoene was een heerlijk hoogtepunt tijdens deze grijze namiddag in het Brugse.

KSV Rumbeke:

K. Vonck, B. Sucaet, H. Cool, J. Van Exem, J. Kindt, M. Tyvaert, M. Decoene, J. Decoene (80' R. Deketelaere), N. Maertens, M. Vermeersch (45' E. Geldhof), H. De Vidts (42' L. Tyvaert)

Scoorden:

69' (0-1) owngoal,