zo 02-12-2018 : SV Moorsele – PU13 : 1 - 10

"Rumbeke walste over de thuisploeg"

IMG 5739 520px

De krachtsverschillen waren duidelijk wat te groot zondagmorgen. Rumbeke walste over de sympathieke tegenstander heen met een groot gemak. En met fraai voetbal, vooral in het eerste kwartier van deze wedstrijd. Toen werd er veel in één tijd gespeeld, het tempo was voor ons doen enorm hoog. Onze opponent kwam amper aan de bal. Het duurde wel lang voordat Ermal de score openbrak (0-1). Eerder trof Jeff de lat na een mooie loop diagonaal in de diepte.

In het tweede kwart was Jeff wel doeltreffend, nadat de uitblinkende Raf zijn goaltje had meegepakt en zo stonden we al rap op 0-3. Het voetbal zag er aantrekkelijk uit, maar dat kon ook doordat we veel ruimte kregen voor combinaties en individuele acties. De weerstand werd alleen maar minder naarmate we meer doelpunten scoorden. Natuurlijk is zoiets te begrijpen.

Leuk was dat we de overlap gingen toepassen bij het uitvoetballen. Keeper Kane werd constant geholpen en zijn spelhervattingen waren fantastisch strak! Zo kwamen Ermal, Jeff, Emiel en Wout op de flank of centraal telkens slim terug om de bal te vragen, terwijl de backs Jasper of Thibeau de diepte kozen langs de zijlijn. Kane kon kiezen voor de halflange bal vanaf de grond in de diepte of voor de strakke inspeelpass op de inkomende speler. Op de beide flanken gebeurde exact hetzelfde. Superinitiatief vanuit de spelers zelf, want hier hebben we nog niet zo vaak expliciet op getraind. Die positiewissels zijn een sterk wapen om ruimte te creëren.

De ruimtes werden in het derde kwart alleen maar groter. Jasper, die telkens meer durft voetballen vanaf zijn positie twee, dook binnendoor bij iedereen en rondde voortreffelijk af (0-4), de 0-5 en de 0-6 kwamen van de scherpe voeten van Pierre. In het laatste kwart konden we helemaal ontspannen voetballen en verdween ons 'spel' langzamerhand. Er kwamen veel dribbels en schoten van een iets grotere afstand voor in de plaats. Iedereen leek te willen scoren. Ermal tekende voor de 0-7, Raf zette de 0-8 op het scorebord en Emiel krulde de 0-9 binnen.

Keeper Kane kende in deze wedstrijd drie prachtige interventies, maar in het laatste kwart verloor hij, door een slordigheidje in het veld voor hem, zijn clean sheet. Wel een verdiende eerredder voor de tegenstander overigens (1-9). Jason bepaalde uiteindelijk de eindstand van deze match, die nooit een echte match was, op 1-10. Dubbele cijfers voor PU13 in deze laatste competitiewedstrijd voor de winterpauze. We kunnen terugkijken op een leuke en leerzame eerste seizoenshelft, nu gaan we kijken of we daadwerkelijk nog een stap hoger kunnen zetten in 2019.

Speelden voor KSV Rumbeke deze week:

Kane Vansteenkiste, Jason Kins, Raf Vanfleteren, Pierre Demets, Jasper Willemans, Jeff Maes, Daan De Windt, Wout Vanhoutte, Ermal Zdrela, Emiel Stevens, Thibeau Brulez.

Verslag Francois Peeters