za 01-12-2018 : Dosko Beveren – GU12 : 2 - 3

"Verdiende overwinning in de burenstrijd"

GU12 PedroDW kopie

Het was nog eens een typisch Belgische weertje. Regen, wind en niet al te warm maar dat hield onze U12 niet tegen om te gaan shotten tegen onze buren van Dosko Beveren. De opwarming was een beetje chaotisch want het weer zat tegen, de concentratie was een beetje zoek maar toch stonden onze mannen heel gedreven klaar om Dosko Beveren te proberen te verslaan.

Vanaf de 1ste minuut lag de druk van spelers hoog. Ze speelden alsof hun leven er vanaf ging. Mooie passes, hard werkend voor elkaar en aanvallend waren we er ook maar de afwerking lukte dan weer niet. Toch kwamen we in het 1ste kwart verdiend voor! Het was Zino die de score mocht open en dit na een mooie doorsteekpas van Thibo!

In het 2de kwart was het net hetzelfde spelbeeld en terug hard werkend, mooi combinatie voetbal en ook het spel verleggen kwam heel goed tot zijn recht. Ook dit kwart werd beloond met een doelpunt. Het was Tiziano die de vooractie maakt en Leandro bediend en vervolgens kon Leandro de bal doortikken tot bij Cas die er 0-2 van maakte. Terug heel verdiend. Want tot nog toe kwam Dosko niet verder dan het middenveld en dit ter verdienste van een sterke verdediging.

Dan kwamen we in het 3de kwart dat was iets anders. Plots begonnen we paniekvoetbal te spelen. We probeerden, maar kwamen er niet meer uit zoals in het 1ste en 2de kwart. Door het ver uitkomen van onze keeper die de bal iets te ver uit zijn doel in de handen nam kregen we een vrije trap tegen. Een vrije trap die eigenlijk niet eens goed gegeven was kwam toch plots voor doel terecht. Een geharrewar voor doel leverde dan toch een doelpunt op voor Dosko. Nu er was nog niks verloren en we bleven strijden ook met minder goed voetbal. Plots was het weer heet voor Jaron zijn doel. Met man en macht trachten we de bal er weg te werken, maar het lukte niet. Het was uiteindelijk toch Maurice die een trap op de doellijn kon tegen houden en Jaron hem dan klemvast kon nemen.

In het 4de kwart konden we al snel de 1-3 binnen tikken en dat na een mooie doorsteekpas van Maurice naar Thibo! Terug speelden we niet het beste voetbal maar waren we zeker terug de betere. Maar enkele minuten voor tijd werd er een manneke van Dosko diep gestuurd en kon alleen doorgaan. Hij omspeelde onze keeper en kon binnen tikken 2-3. Het was dan aftellen naar het laatste fluitsignaal en uiteindelijk weerklonk deze en de vreugdekreten weerklonken bij ons, bij de spelers en ook bij de toeschouwers!

De laatste competiematch van dit jaar afsluiten met een overwinning doet deugd! Zeker als je ziet van waar onze spelers komen en welke evolutie ze gemaakt hebben. Dit is zeker de verdienste van de trainers die zich elke week weer in het zweet werken om onze jongens op te leiden tot welke voetballer ze nu zijn!!

Speelden:

Jaron, Zino (1), Maurice, Thibo(1), Lars, Nawfal, Leandro, Cas(1), Flor, Tiziano, Louis

Verslag Nele Mostaert