Bloed, zweet en tranen gekost voor de U21 om de drie punten in eigen huis te houden tegen Beernem !!!

IMG 9464 520px

Zaterdag 5 oktober mochten de KSVR-Jonkies gastheer spelen om VVC Beernem te ontvangen op het Rumbeekse Sportpark. Het beloofde alvast een spannende en een bikkelharde wedstrijd te worden. Tegen Beernem hebben we maar zelden gewonnen in het verleden. 

Het was Beernem die voor het eerst echt goed kon dreigen, maar onze goalie J. Kenzi was al direct bij pinken en kon zijn netten proper houden. De jonge garde van KSVR was direct wakker geschud en wisten onmiddellijk welk vlees ze in de kuip hadden als tegenstander deze namiddag. Beide ploegen bleven zoeken naar de openingsgoal. In de 12de minuut kon onze Turbo Jortje een heerlijke voorzet geven, dat was toch de bedoeling, maar hij zag het leer o zo heerlijk overhoeks aan de binnenkant van de zijnetten tegen de netten tikken, 1-0 voor onze KSVR-Jonkies een goaltje die volledig uit het niets werd nedergedaald. Toppie mannen !!!  KSVR kreeg de smaak te pakken en amper 5 minuten later kon T. Decru een heerlijke doorsteekpas geven richting A. Ghergu waardoor A. Ghergu op jacht ging om zijn goaltje mee te graaien. A. Ghergu kon koelbloedig het leer tegen de netten vlammen (2-0). Beernem liet dit niet zo maar gebeuren en konden onze jonkies op bepaalde momenten knap lastig maken. Onze jonge garde gaf zich niet zomaar over en bleven nuchter bij iedere actie dat ze ondernamen zowel in de aanval als in de verdediging. We konden nog enkele keren dreigen, maar de doelkansen werden net niet goed benut, iets wat te nonchalant. In de 36ste minuut mocht Beernem een hoekschop nemen, op deze hoekschop kon een speler van Beernem het leer tegen de netten koppen (2-1). Onze jonge garde was ietsje van slag van dit tegen doelpunt. Beernem kwam iets meer dreigen maar zonder enig gevaar. Net voor de rust nog een reuzekans om verder uit te lopen maar de afwerking werd niet goed benut. We gingen rusten met een 2-1 voorsprong.  

In de tweede helft kwamen onze jonkies te slap uit de kleedkamer waardoor de bezoekers de wedstrijd iets meer in hun handen konden nemen. Beernem kon enkele keren goed dreigen maar onze jarige goalie van de dag C. Varrewaere kon regelmatig geweldige safes uit zijn mouw schudden. Vooral in het eerste kwartier van de tweede helft was duidelijk Beernem de betere ploeg, maar naar mate dat we verder in de tweede helft naderden naar de 65ste minuut konden onze jonkies de macht geleidelijk aan terug overnemen. We konden enkele mooie acties ondernemen, maar de laatste assists kwamen opnieuw niet goed aan. In de 73ste minuut kon A. Verfaillie de verlossende 3-1 tegen de netten knallen. De bezoekers begonnen nadat ze de 3-1 binnen kregen, enorm met lange ballen te spelen waardoor voor onze jonkies moeilijk werd om te voetballen. We konden af en toe het leer onderscheppen en op gepaste wijze met prachtige acties de tegenstander lastig maken. Voor enkele onder onze jonkies werd het echt wel pompen of verzuipen. Gelukkig stond onze jarige C. Varrewaere nuchter in zijn goal en liet hij het feestgedruis nog  eventjes aan de kant liggen. In de slotminuut of slotseconden werd een doorgebroken speler van Beernem foutief neergehaald in de "16". De goed fluitende scheidsrechter van dienst twijfelde niet en wees direct naar de stip. Penalty in het voordeel van Beernem. Gelukkig stond onze goalie nog steeds wakker in zijn doel en bij het nemen van de penalty kon onze goalie C. Varrewaerre de penalty stoppen. Wat een dijk van een wedstrijd speelde de jarige goalie in de tweede helft. 

Proficiat jonkies voor deze prachtige overwinning tegen VVC Beernem, volgende week zaterdag 12 oktober gaan we richting SC Zonnebeke.

Scoorden:

12' (1-0) J.Malfait,

17' (2-0) A. Ghergu,

36' (2-1),

73' (3-1) A. Verfaillie.

KSV Rumbeke:

C. Varrewaere, J. Kenzi, S.Maertens, W. Remaut, J. Vanacker, R. Willemans, A. Verfaillie, T. Decru, M. Beerland, G. Godin, L. Cardoen, A. Ghergu, L. Leurs, J. De Bosschere, J. Malfait, H. Mohammadi.

Verslag Kurt Maddens