PU21 keert terug huiswaarts met een verdiende en nipte overwinning tegen Zwevegem Sport !!!

IMG 5730 kopie

Zaterdag 7 september gingen de Jonkies met enkele spelers van de U17 richting Zwevegem Sport. Trainer K. Boey motiveerde de jonkies op en top om de eerste 3 punten van het seizoen binnen te halen.

KSVR kon al vlug een aanval forceren maar zonder resultaat. De thuisploeg liet het hier niet bij en kwam eens piepen aan onze goalie. Ongeveer 5 minuten ver een reuze kans voor L. Leurs om de score te openen, jammer genoeg ging het leer niet in doel. Dé kans om op voorsprong te komen. Men zag duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen konden de goalie's aan het werk zetten en testen op hun kwaliteiten, beide goalie's gaven geen krimp. KSVR creëerde mooie aanvallen waaruit enkele doelpogingen tot stand kwamen. Helaas ging het leer niet tegen de netten. In de 28ste minuut zette de thuisploeg een prachtige aanval op poten waardoor ze de 1-0 tegen de netten konden prikken. Onze jonkies bleven niet bij de pakken zitten want opgeven staat zeker niet in hun woordenboek. Amper 2 minuten na de 1-0, prachtige aanval van onze jonkies en na wat tik tak tik tak en schermutselingen kwam het leer tot bij J. Malfait terecht en op zijn beurt kon J. Malfait snoeihard de gelijkmaker tegen de netten vlammen 1-1. Verdiende gelijkmaker stond op het bord. Beide ploegen bleven op zoek naar de volgende goal, ondanks de zoektocht naar de volgende goal gingen we rusten met een verdienstelijke 1-1 ruststand.

Na wat peptalk van de coach in de rust kwamen onze jonkies meer dan gemotiveerd op de grasmat. Ze namen het heft direct in handen, je zag duidelijk dat onze blauwe mannekes meer wilden dan een gelijkspel. Ze konden aantal reuze doelkansen creëren via Lauren die zijn schot net over doel zag vliegen, Aytekin die het leer net naast het doel kan plaatsen, Jort met een formidabel schot het leer over doel zag belanden,....... De thuisploeg kwam regelmatig eens piepen en onze goalie op de proef te zetten, maar onze goalie C. Varrewaere kon toch wel enkele puike reddingen uit zijn mouw schudden. In de 68ste minuut kon J. Malfait een mooie aanval lanceren en met een lekkere assist A. Ghergu bedienen die op zijn beurt koelbloedig bleef en mooi overhoeks het leer tegen de netten kon prikken 1-2. KSVR bleef verder doorgaan op hun elan om de voorsprong nog verder uit te bouwen. T. Decru werd gelanceerd en ging aan de haal met het leer, net voor de 16 werd hij foutief tegen de vlakte gewerkt. Vrije trap voor onze jonkies. De vrije trap werd net over het doel geplaatst. De thuisploeg probeerde onze verdediging en onze goalie nog te kraken maar niemand kon dit laten gebeuren, want onze jonkies bleven strijden en vechten voor iedere bal om deze prachtige overwinning in hun handen te nemen. Na de respectievelijke 90 minuten wedstrijd floot de scheidsrechter af op een nipte maar een verdiende 1-2 overwinning voor onze jonkies.

Ze hebben gestreden en gevochten tot de laatste minuut om deze prachtige 3 punten mee te brengen naar Rumbeke. Proficiat KSVR-Jonkies voor jullie inzet en doorzettingsvermogen. Zo zie je maar dat het vele werken op de trainingen en in de matchen worden beloond. Trainersstaf is trots op jullie prestatie.

Scoorden:

28' (1-0),

30' (1-1) J. Malfait,

68' (1-2) A. Ghergu.

KSV Rumbeke:

C. Varrewaere, W. Remaut, J. Vanacker, R. Willemans, J. Malfait, T. Decru, J. Vansteenkiste, L. Leurs, A. Ghergu, L. Cardoen, J. De Bosschere, A. Gökçe, H. Mohammadi

Verslag Kurt Maddens