za 01-12-2018 : Dosko Sint-Kruis - PU21 : 0 - 5

"KSVR-Jonkies behalen een prachtige overwinning in Dosko Sint-Kruis"

U21 Dosko Sint kruis kopie

Op een druilige en winderig zaterdagnamiddag begin december gingen de KSVR-Jonkies richting Dosko Sint-Kruis die samen met Knokke de leidersplaats deelde in het klassement. In de heenronde speelden we 3-3 gelijk tegen Dosko Sint-Kruis. 

Al vlug bij aanvang van de wedstrijd zagen we dat onze jonkies er goesting in hadden, we konden al vlug enkele keren piepen bij de goalie van de thuisploeg, maar dat leverde momenteel niet veel op. Na amper 5 minuten ver in de match kreeg onze coach een kramp in zijn voet op de bank, amai en dat al na 5 minuten, blijven trainen coach om stil te zitten !!!! De thuisploeg liet het niet zomaar gebeuren maar dankzij onze verdediging en goalie N. Deleye konden we alles rustig onder controle houden. KSVR creërde fraaie voetbal combinaties dat het echt wel de moeite loonde om naar het voetbal te kijken ondanks het slechte weer. Dank aan onze trouwe meegereisde supporters die het weer trotseerden. In de 25ste minuut kon N. Deleye een lekkere assist aanleveren richting onze jongste telg van de ploeg S. Vandekerckhove die op zijn beurt met wind in de rug richting doel kon afstuiven en het leer lekker binnenschuiven tegen de netten 0-1. Onze jonkies bleven doorgaan op hun elan, doelkansen werden op een dienblad voorgeschoteld maar werden niet goed benut. De thuisploeg bleef ook opzoek naar hun aansluitingstreffer maar onze goalie en verdediging lieten niet in hun kaarten kijken. In de 40ste minuut kregen we een vrije trap. S. Maertens mocht deze vrije trap voor zijn rekening nemen. Op de bank zei onze kleine Fabioo'tje "coach je gaat toch S. Maertens deze vrije trap toch niet laten geven, heeft al enkele slechte passen gegeven" terwijl onze afgevaardigde erop antwoorde "S. Maertens gaat deze tegen de netten prikken". Zo gezegd zo gedaan S. Maertens neemt de vrije trap en jawel hoor via onderkant van deklat gaat het leer lekker tegen de netten, wat een prachtige goal van S. Maertens 0-2!!!!!! Coach en de bankzitters in het dolle heen en ons Fabioo'tje met rode kaken. We gingen de rust in met een 0-2 voorsprong. Tijd om ons wat op te warmen. 

Supporters waren nog niet helemaal uit de kantine of het stond al 0-3. Nadat P. Demeulenaere een heerlijke assist richting L. Cardoen op zijn hoofd kon schilderen die op zijn beurt koelbloedig het leer tegen de netten kon koppen. Onze jonkies hadden er enorm zin in deze namiddag. Ze bleven doorgaan op hun elan en konden redelijk wat doelpogingen afdwingen en de tegenstander wat in bedwang houden, maar Dosko Sint-Kruis kon toch enkele keren dreigen maar voor onze verdediging en goalie N. Deleye was het allemaal een makkie. In de75ste minuut was het over en out voor de thusiploeg want onze jongst telg S. Vandekerckhove kon 2de van de namiddag tegen de netten vlammen 0-4. Kort voor affluiten gingen onze jonkies die genoeg op dreef waren richting doel. De thuisgoalie kwam redelijk ver tot bijna over de helft van hun helft uit verkeek zich op de bal en A. Verfaillie zag zijn kans om met een heerlijke lange bal het leer tegen de netten te tikken 0-5. De scheidsrechter liet geen seconde langer spelen dan de voorziene tijd en konden we met forfaitcijfers het veld verlaten richting de warme kleedkamer. 

Proficiat KSVR-Jonkies voor jullie inzet en doorzettingsvermogen deze namiddag in een natte en winderig Dosko Sint-Kruis. Trainersteam is trots op jullie, topteam!!!! Volgende week zaterdag ontvangen we VVC Beernem op het Rumbeekse Sportpark. 

KSV Rumbeke:

N. Deleye, J. Vanacker, W. Remaut, S. Maertens, J. Desmet, A. Verfaillie, P. Demeulenaere, S. Vandekerckhove, L. Cardoen, A, Ghergu, A. Maeyaert, A. Vandenbossche, G. Declercq, F. Desal

Scoorden:

25' (0-1) S. Vandekerckhove,

40' (0-2) S. Maertens,

46' (0-3) L. Cardoen,

75' (0-4) S. Vandekerckhove,

86' (0-5) A. Verfaillie

Verslag Kurt Maddens