za 01-12-2018 : VK Dadizele - U10L : 2 - 8

"Vlotte zege op Daisel"

banner U10

Het was frisjes, deze ochtend, toen we het veld van VK Dadizele betraden. Gelukkig voor de meegereisde supporters konden we ons al snel opwarmen aan het geleverde spel van onze jongens.

Vanaf de beginfase kozen we resoluut voor de aanval. Dat gebeurde in de eerste minuten nog wat onverzorgd en ongecoördineerd, maar gaandeweg vonden we de goede flow in ons voetbal. Na enkele schuchtere poginkjes was het Wiebe die de score opende met een lage schuiver. Even later verdubbelde Lyano de score met een bal die onder de keeper door ging. Die voorsprong bij het einde van het eerste kwart kwam nooit echt in het gedrang, want de thuisploeg kwam er zelden uit. Wanneer ze dat wel deden, was keeper Alexander alert en deed de achterhoede (Yiannis, Victor en Emile) er alles aan om al het doelgevaar af te wenden.

In het tweede kwart bleven we baas, al kwamen we iets minder tot echt goed uitgespeelde kansen. We voetbalden aardig en lieten de bal goed rond gaan, maar het ontbrak ons aan het nodige lef om de score aan te dikken. Toch konden we nog voor de rust een derde keer scoren. Dit maal stond Mathis op de juiste plaats om een mooie aanval vanop rechts af te ronden.

Aan het begin van de tweede helft werden we even opgeschrikt toen 'Daizel' een zeldzame tegenaanval voorbij keeper Thor knalde. Dit kleine momentje van onoplettendheid schudde ons terug wakker en kwam ons aanvalsspel ten goede. Voorin zorgde we voor meer dreiging. Die werd een eerste keer omgezette toen Victor een hoge voorzet op het hoofd van Mathis schilderde. Mathis kopte resoluut binnen en maakte er 1-4 van. Even later werd het met wat geluk 1-5 toen een speler van VK Dadizele een corner in eigen doel verwerkte, de 1-6 volgde daarop snel met een knap schot van Mathis, die zo een hattrick achter zijn naam kreeg.

Geen vuiltje aan de lucht in het laatste kwart, waarin we achterin zelden in de problemen kwamen en voorin op zoek gingen naar meer. Daarbij vergaten we soms het samenspel te verzorgen en gingen we iets te vaak op zoek naar eigen succes. Lyano met een voor hem typische dribbel (à la Robben: naar binnen komen en afwerken met rechts) en even later knalde Wiebe vanop een goede 15 meter zijn tweede tegen de touwen. Er volgden nog wat kansjes, maar het was de thuisploeg die de eindcijfers vastlegde, toen er achterin wat ongeconcentreerd werd uitverdedigd.

2-8 dus het eindverdict in alweer de laatste wedstrijd van het eerste luik van het seizoen. Komende woensdag volgt nog een oefenduel tegen de buren uit Emelgem (dubbele confrontatie), op zaterdag 9 december trekken we naar Steuren Ambacht alwaar we Lendelede opnieuw treffen in een oefenduel.

Conclusie na deze eerste seizoenshelft: het team maakte een positieve evolutie gedurende de voorbijgaande maanden. Individueel hebben een heel aantal spelers, ook nieuwkomers, grote sprongen voorwaarts gezet en dat wordt weerspiegeld in de groepsmentaliteit. Als team zijn we altijd in ons eigen kunnen blijven geloven, ook als het even niet meezat. Er zit nog heel veel muziek in de groep en dat zal er na Nieuwjaar zeker uitkomen.

Speelden en scoorden voor KSV Rumbeke:

Alexander, Yiannis, Victor, Emile, Louis, Wiebe (2) , Lyano (2), Thor, Merijn en Mathis (3)

Verslag Jurgen Wille