Sterke 2de helft van de Gew. Res. (Danny) zorgt voor prima opener in 2020 tegen KZ Dentergem !!!!

GRDanny rikd 1 kopie

Allereerst voor mijn trouwe fans( hihi) en alle blauwwitte harten een spetterend 2020 met vele sportieve uitschieters voor KSV Rumbeke !!!!! Vrijdag was de eerste training voor onze ploeg, 10/01 is dan ook een datum die we nooit meer vergeten, toen kregen we het verschrikkelijke nieuws binnen dat Chiel ons had verlaten....... Intussen een jaar geleden ! Wat missen we hem.......

De wind gaf al van katoen en ook de lichte regenval zorgde voor een hele frisse morgenstond. En we gaven dan ook niet direct thuis bij de start van de wedstrijd. De klok tikte nog de eerste seconden weg en de eerste hoekschop voor de bezoekers was al prijs, meteen op achterstand ! We vonden niet meteen onze draai en konden sporadisch aan enkele kansen geraken. Toen Nelis Sabbe de bal mooi kon doorsturen naar Ivan Buysse was diens voorzet goed maar Tom Anseele devieerde net naast. De volgende kans voor Tom Anseele was bijna prijs maar de doorsteekpas van Stefan Lefevre was net iets te hard. Toen Thibaut Simoens alleen naar de bezoekende kooi trok moest de Dentergemse doelman de bal net buiten zijn carré met de hand beroeren maar dit bleef onbestraft....... Het spel bleef nu goed op en neer gaan maar dit leidde niet tot grote kansen. We konden nog een goed getrapte hoekschop noteren van Nelis Sabbe die Stefan Lefevre net naast kopte. Ook een voorzetschot van Thibaut Simoens vloog net over. Net voor het halfuur kon Tom Anseele tweemaal na elkaar alleen richting doel gaan, de eerste poging kon de bezoekende doelman de bal mooi redden en de tweede poging werd in hoekschop gewerkt. Maar toen Tjorven Alliet een prima bal verstuurde naar Tom Anseele kon Tom nu de Dentergemse goallie omspelen en de 1-1 binnenleggen. Kort daarna kon Jelle Cappelle opnieuw Tom Anseele lanceren maar nu stond de paal in de weg. Nog voor rusten kwam de tegenstander terug op voorsprong toen een bal slecht werd weggewerkt na een hoekschop en konden ze de 1-2 binnenschieten. Kort daarop volgde nog een prima één-twee tussen Sander Vynckier en Tom Anseele maar de controle was net niet goed en weg kans. Gelukkig stond onze doelman Gianni Vansteenkiste nog perfect opgesteld op een schot en ging de 1-3 net voor de rust niet door.

Toch moesten we wat bijsturen in de kleedkamers om de wedstrijd volledig in handen te krijgen, hetgeen we dan probeerden sloeg heel goed mee en nu was Rumbeke heer en meester! Na een assist van Nelis Sabbe zette Jelle Cappelle al snel de gelijkmaker op het bord. Na een hoekschop van Nelis Sabbe kon Sander Pattyn stevig inkoppen maar de lat bracht nog redding voor Dentergem. De tegenstander moest nu het spel ondergaan en na een schitterende pas van Jelle Cappelle kon Thibaut Simoens de Dentergemse doelman schitterend lobben. En na een nieuwe actie van Jelle Cappelle kwam de bal bij Tuur Devos die het overzicht behield en prima aflegde voor Sander Vynckier die de bal lekker binnendraaide. En rond het halfuur kon Nelis Sabbe ook zijn eerste doelpunt van het seizoen binnenleggen na een heerlijk getrapte vrije trap, ze gaan dan ook onze kapitein niet meer moeten plagen!! De tegenstander probeerde wel om nog te milderen maar we hadden de touwtjes stevig in handen in de tweede helft en de 5-2 veranderde dan ook niet meer.

We dragen deze zege op als hommage aan Chiel..........

Proficiat aan de ganse ploeg voor dit knappe resultaat waarin we toch weer een beetje gehavend uit de strijd kwamen maar we blijven alles geven !!!!!!

Gele kaarten:

Nelis Sabbe en Tuur Devos elk 1x

Doelpunten:

1' (0-1),

36' (1-1) Tom Anseele,

41' (1-2),

47' (2-2) Jelle Cappelle,

70' (3-2) Thibaut Simoens,

71' (4-2) Sander Vynckier,

76' (5-2) Nelis Sabbe.

Speelden:

Gianni Vansteenkiste, Ivan Buysse, Michiel Simoens, Sander Pattyn, Tjorven Alliet, Stefan Lefevre, Thibaut Simoens, Jelle Cappelle, Tom Anseele, Nelis Sabbe, Sander Vynckier, Jasper Caron en Tuur Devos.

Verslag Danny Varrewaere