Gew. Res. van Danny verlaten het veld met opgeheven hoofd na eerste seizoensnederlaag tegen Emelgem-Kachtem !!!

IMG 3541 3

We hadden een korte verplaatsing voor de boeg, in Kachtem was het te doen. We moesten daar Emelgem Kachtem partij geven als fiere leider. Emelgem Kachtem stond geposteerd op de tweede plaats, dus mochten we spreken van een topper. Spijtig genoeg blijft de blessurelast ons parten spelen maar ook dit maakt onderdeel uit van een voetbalseizoen. Wat aanpassen en er telkens 100% voor gaan is de boodschap.

Op het kleinere veld vonden we niet direct ons goed gevoel, Emelgem startte zoals verwacht furieus en het was meteen alle hens aan dek voor onze blauwwitte. Ze combineerden naar behoren en we hadden het knap lastig om ze behoorlijk op te vangen. Voor het openingskwartier was het dan ook al prijs, een vrije trap werd heel mooi binnengekopt en we waren voor de eerste keer dit seizoen al op achtervolgen aangewezen. We probeerden wel om meer in de wedstrijd te komen maar we slaagden daar niet meteen in, enkele kleinere kansjes konden we op ons conto schrijven maar het waren schoten vanuit de tweede lijn, zowel Sander Pattyn als Jelle Cappelle zagen hun pogingen over en naast gaan. De mooiste kans kwam er voor Tjorven Alliet maar zijn deviatie was niet hard genoeg. Toch kwamen we naarmate de wedstrijd vorderde beter en beter voor de dag. Ondanks het redelijke tempo moesten de beide doelmannen niet veel in actie treden en stonden de beide verdedigingen paraat op de pogingen. We moesten de kleedkamers intrekken met deze 1-0 achterstand en probeerden met enkele verschuivingen om in de tweede helft het laken naar ons toe te trekken.

Na de nodige rust wilden we de resterende 45' er alles aan doen om de gelijkmaker te netten en natuurlijk om de tegenstander niet te laten uitlopen. We konden nu meer en meer onze stempel drukken en Emelgem Kachtem kon ook niet meer brengen zoals in de eerste helft. We voelden dat er meer inzat en konden dan ook de Emelgemse goallie meer aan het werk zetten al waren de kansen soms iets te onbesuisd beslist. We konden meer combineren en ook enkele hoekschoppen versieren, in een geharrewar voor doel konden we dan toch de thuisdoelman vloeren, we zagen allemaal de bal binnen gaan maar die botste op de paal en buiten..........ons hartje bonkte nog meer nu. Maar dat was het sein voor Rumbeke om er volledig voor te gaan en we probeerden dan ook met enkele manschappen meer in de vuurlinie........een beetje alles op alles........ Toch moesten we attent blijven voor de zeldzame tegenprikken en het was bijna prijs toen gelegenheidskapitein Michiel Simoens een niet gewilde assist gaf aan deEmelgemse spits, gelukkig was doelman Kevin Vandewiele bij de pinken om onze hoop levendig te houden. En het venijn zit nog dikwijls in de staart, toen we met z'n allen bleven jagen kon Ivan Buysse zich als stoorzender er tussenwringen en Ivan werd foutief gestuit. De scheids oordeelde meteen en wees resoluut naar de stip, waauw wat had ik daar een oempelapapero gevoel .......net in de laatste minuut!! Tjorven Alliet nam zijn verantwoordelijkheid om de elfmeter te trappen maar Tjorven was zijn zenuwen niet de baas en trapte op de doelman. Toen had ik plots een heel ander gevoel.........ontgoocheling nam nu plaats maar na enkele minuten besefte ik.........wat ben ik fier op deze ploeg!! Soms zit het eens mee, soms zit het eens tegen...........

We hebben ons kranig verweerd met onze jonge garde en het was met opgeheven hoofd dat we de tegenstander konden feliciteren! We hebben dan ook een hele mooie seizoenstart en zullen proberen om op die ingeslagen weg verder te werken met de ganse ploeg! Nog nen dikke merci om ons uit de nood te helpen om het doel te verdedigen, bedankt Kevin Vandewiele!

Eindstand:

VV Emelgem-Kachtem - Gew. Res. Danny : 1 - 0

Gele kaarten waren er voor Sander Pattyn en Kevin Vandewiele.......elk 1x

Doelpunt :

9' (1-0).

Speelden:

Kevin Vandewiele, Ivan Buysse, Cedric Noseda, Michiel Simoens, Tjorven Alliet, Jasper Caron, Stefan Lefevre, Sander Pattyn, Bryan Hannon, Diego Varrewaere, Jelle Cappelle, Sander Vynckier, Olivier Vierstraete en Tuur Devos.

Verslag Danny Varrewaere

Archieffoto - (Rik ging normaal foto's nemen van de match en doorsturen naar de redactie van de website, maar zijn kodak uit de jarenstilletjes met zwarte doek zat nog volledig onder stof, dus ja moesten we terug de foto van de trainer posten als hoofdfoto van het verslag. Zo blijft den trainer jong en fris met zijn jonge bende.)