Mooie collectieve prestatie van Gew Res Danny tegen Dentergem.

IMG 3541 3

Voor onze tweede wedstrijd van het seizoen moesten we richting Dentergem trekken, nooit een makkelijke partij! Het was een halfuurke later spelen maar toch was onze doelman Gianni Vansteenkiste een tijdje spoorloos..........bijna stond hij in doel in Meulebeke, hoe je een trainer nerveus kan maken.......... Ik voelde me een tijdje alsof ik teveel guacamole had binnengespeeld........ Nu ja, gelukkig kwam alles weer op zijn pootjes terecht en was onze doelman al snel in opperste concentratie!! Na de goeie opwarming waren we klaar om er tegen aan te gaan, we misten vandaag toch enkele spelers maar toch wilden we er als ploeg staan zoals het hoort.

De aanvangsfase was aan beide kanten een beetje aftasten en stelselmatig was het Rumbeke die het heft volledig in handen nam. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor onze blauwtjes, rond de tiende minuut kon Nelis Sabbe een schitterende pas versturen richting Tom Anseele, Tom zijn vizier stond nog niet op scherp en de bal ging voorlangs en bijna kon Sander Vynckier nog binnenleggen maar Sander kwam net tekort. De Dentergemse keeper moest iets later al zijn kunnen bovenhalen om een afgeweken schot van Jelle Cappelle uit zijn korte hoek te ranselen en ook bij de volgende kans kon de Dentergemse doelman zijn talenten tonen toen Tom Anseele alleen op de goallie trok won de thuisdoelman opnieuw het pleit. Iets voor het halfuur konden we dan toch de score openen, Tom Anseele lepelde een hoge bal richting tweede paal en daar scoorde Jelle Cappelle een schitterend doelpunt met de bal in volley te nemen, de bal vond in de kruising binnenkant paal en onderkant lat, op deze poeier was de thuisgoallie kansloos! 0-1. Rumbeke bleef nu verder zoeken naar de dubbele voorsprong en bijna had Nelis Sabbe die te pakken toen Tom Anseele Nelis kon bedienen, maar Nelis schoot de bal in de vlucht en de bal ging over. En de volgende kans was het wel raak, een vrije trap van Nelis Sabbe dwarrelde langs de ganse Dentergemse verdediging en Tom Anseele legde de bal aan de tweede paal binnen. 0-2. Een meer dan verdiende voorsprong die we konden vasthouden tot we moesten de kleedkamers intrekken. We konden zelfs de nul houden dankzij een heel attente verdediging waarin doelman Gianni Vansteenkiste bij de pinken was en nu telkens wel op tijd kwam. STERK !

We wilden natuurlijk in de tweede helft proberen om snel de derde treffer te netten om de wedstrijd dood te maken en na 5' was het al bijna een feit, toen Stefan Lefevre de bal prima kon doorspelen naar Tom Anseele kon Tom opnieuw naar het Dentergems sluitstuk trekken, nu kon de thuisdoelman met de voet nog redding brengen. Nu was Dentergem iets nadrukkelijker op zoek naar de bal en moesten we een beetje het spel ondergaan maar verdedigend konden we standhouden, Cedric Noseda, Olivier Vierstraete, Ivan Buysse en Tjorven Alliet lieten zich niet zomaar klissen en achter hen was nog een hele attente doelman Gianni Vansteenkiste bezig!! Het was dus voor ons opletten geblazen dat de aansluitingstreffer niet viel en zelfs konden we nog enkele speldeprikken uitdelen, Nelis Sabbe besloot een draaiende plaatsbal naast de kruising en 2 minuten later mikte Nelis Sabbe op de dwarsligger....... Ook nog een vrije trap van Cedric Noseda kon de uitstekende thuisdoelman nog uit zijn kruising ranselen. Na de Dentergemse aanvalsgolven viel het naar het einde toe een beetje stil, er kwam nog een schot van Jelle Cappelle die naast vloog. Ook Stefan Lefevre en Sander Pattyn hadden nog een poging in de voeten maar het lukte niet meer om de score nog op te drijven. Naar het einde toe werd het spel iets te bitsig en het was dan ook hoog tijd dat de gelegenheidsscheidsrechter het laatste fluitsignaal liet weerklinken.

Na een goeie eerste helft moesten we nog alles uit de kast halen in de tweede helft om opnieuw met een driepunter te gaan lopen en dat lukte dankzij de collectiviteit van de ploeg. Nen dikke proficiat aan de ganse ploeg !!

Eindstand:

KZ Dentergem - GR Danny : 0 - 2

Geen kaarten.

Doelpunten:

26' (0-1) Jelle Cappelle,

33' (0-2) Tom Anseele.

Speelden:

Gianni Vansteenkiste, Ivan Buysse, Cedric Noseda, Olivier Vierstraete, Tjorven Alliet, Diego Varrewaere, Jelle Cappelle, Stefan Lefevre, Tom Anseele, Nelis Sabbe, Sander Vynckier, Sander Pattyn en Tuur Devos.

Verslag Danny Varrewaere