Beloften winnen met twee heerlijke goals tegen Blankenberge !!!

IMG 0280 520px

Vrijdagavond 10 januari 2020 stond de eerste wedstrijd voor onze beloften op het programma voor het nieuwe jaar. Onze boys met een aantal jonkies maakten de trip naar het zee'tje namelijk naar Blankenberge. Bij aanvang van de aftrap was er nog eerst een minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van de moeder van onze voorzitter Stefaan Bouckaert. Dus onze jonge gasten gingen alles uit de kast halen om de overwinning op te strijken voor onze voorzitter en zijn familie.

Vanaf het eerste fluitsignaal begon de thuisploeg iets heftig, maar dit was van korte duur. Naargelang de minuten weg tikten op de klok, hoe meer onze jonge garde de wedstrijd in handen namen. We zagen enkele fraaie combinaties zowel van onze gasten als deze van de thuisploeg. Je zag wel duidelijk dat KSVR meer in hun mars had dan Blankenberge. De thuisploeg kon enkele keren piepen tot aan de 16, maar zonder enig doelgevaar. Een mooie aanval door onze jongste telg T. Decru in combinatie met A. Verfaillie konden ze een prachtig aanval versieren. A. Verfaillie kon een heerlijke assist afleveren richting T. Decru en die twijfelde niet. Nam het leer op de slof en kon deze snoeihard afvuren richting doel en via de paal ging het leer o' zo heerlijk tegen de netten (0-1). Wat een goal voor T. Decru in zijn debuut wedstrijd bij de beloften. Kerel van weinig woorden, maar van daden. KSVR domineerde de ganse eerste helft na deze goal. Kon massal dreigen maar het lukte net niet. Tot in de 37ste minuut wanneer E. Geldhof een pegel van een schot kon afvuren richting doel, maar hij zag het leer op de deklat stuiten. In de rebound kon , jawel onze jongste telg T. Decru het leer net naast het doel vlammen. De kans om de voorsprong te vergroten. We gingen rusten met een 0-1 voorsprong. 

Tweede helft waren onze boys en jonkies heer en meester op Blankenberge. We konden de thuisploeg mooi in onze greep nemen. Wanneer de thuisploeg eens kon doorbreken stond de verdediging stevig op hun poten en onze goalie N. Deleye kon af en toe het gevoel van het leer eens aanvoelen. KSVR kon resem kansen afdwingen, maar telkens zonder gevaar. In de 72ste minuut schoot ons Rinuske nog eens in actie en met een prachtige actie kon hij het leer heerlijk met een lekker effectje de netten doen trillen en daveren op Blankenbergse bodem (0-2). In het slotkwartier probeerde de thuisploeg op zoek te gaan naar hun openingsgoal, ze kwamen soms dichtbij maar opnieuw had onze  verdediging en onze goalie N. Deleye alles onder controle. 

Deze mooie overwinning op Blankenberge dragen we volledig op naar onze voorzitter en zijn ganse familie in deze moeilijke periode bij het verlies van hun dierbare. Het volledige team (incl. spelers, trainersstaf en ouders) van de beloften wenst onze voorzitter en zijn ganse familie oprechte deelneming en veel sterkte in deze moeilijke periode.

Scoorden:

21' (0-1) T. Decru,

72' (0-2) R. Vandewalle.

KSV Rumbeke:

N. Deleye, C. Varrewaere, J. Vanacker, W. Remaut, A. Lejthija, T. Ketels, L. Cardoen, A. Verfaillie, R. Tyvaert, S. Vandekerckhove, T. Decru, E. Geldhof, M. Beerland, R. Vandewalle, Mohammadi H.

Verslag Kurt Maddens