Beloften winnen meer dan verdiend op het veld van KVC Ardooie !!!

deruiter beloften kopie

Op Rode Neuzendag en Black Friday mochten onze KSVR-Boys de oversteek maken naar KVC Ardooie. Een knussig veldje die wat drassig erbij lag vooral in de middenstrook. Hopelijk voor onze Boys is het geen zwarte vrijdag letterlijk en figuurlijk. Het beloofde alvast vonken en vuur te geven op het veld tijdens deze topper. Talrijk opgekomen supporters trotseerden met plezier de koude vrijdagavond.

Met een kwartier vertraging nadat er geen scheidsrechter was komen opdagen en een vervangende scheidsrechter moest komen. Gelukkig was er een Sinterklaasfeestje vooraf in de kantine en God zij dank hadden de zwarte Pieten en de Sint een scheidsrechter achtergelaten in de kantine. We begonnen dus met vertraging aan de wedstrijd. We zagen al direct dat het niet echt simpel ging worden om de aansluitingstreffer te scoren. We konden al vlug aantal doelkansen op poten zetten, maar zonder enig gevaar. De thuisploeg probeerde onze goalie op de proef te stellen maar onze verdediging hield stand en kon de thuisploeg telkens onderscheppen. Op bepaalde momenten was het knokken en was er af en toe vonken en vuur op het veld. Niet alleen op het veld was er vonken en vuur. In de verte op de platse van Ardooie konden we nog een prachtig staaltje vuurwerk meepikken tijdens de wedstrijd niet voor de spelers (spelers moesten zich focussen op de wedstrijd) maar wel voor de supporters. Jah, Black Friday zorgt voor spektakel. Stilletjes aan konden onze KSVR-Boys de wedstrijd lichtjes naar zich toetrekken. De doelkansen bleven zich opstapelen maar het leer vond de weg naar de netten niet. Ardooie kwam regelmatig eens piepen bij onze goalie maar telkens zonder enig doelgevaar. We gaan rusten met een brilscore 0-0.

Bij aanvang van tweede helft kon de thuisploeg nog even hun stempel zetten en konden enkele keren dreigen zonder enig gevaar. Onze Boys kwamen geleidelijk aan meer in de wedstrijd en kon de bovenhand nemen. Doelkansen kwamen met de vloot voorgeschoteld maar ons afwerkingsvizier stond nog niet op punt ofwel had de thuisploeg een ferme konijnenpoot in hun zakken. Rond de 55ste minuut kon ons Landerke op snelheid naar doel vliegen. Hij ging zo snel dat hij er niet bij stil stond dat er afsluiting rond het veld stond en vloog met zijn klikken en klakken over de platen en weg was Landerke. Kort erop een enorme kans op de openingsgoal, we zagen het leer van de doellijn weggewerkt worden door een verdediger van Ardooie. Luttele seconden later opnieuw dat tikkeltje geluk voor de thuisploeg. Van een ferme konijnenpoot gesproken. Ardooie probeerde af en toe nog te dreigen maar onze goalie N. Deleye redde de meubelen en hield zijn netten clean. Doelkansen bleven zich torenhoog opstapelen voor KSVR. We bleven doorduwen en konden de thuisploeg regelmatig wegtikken waardoor we van onze Boys mooi staaltje voetbal op de mat zagen. Jammer genoeg werden de resem doelkansen niet goed benut. Onze Boys bleven er steevast in geloven en plots drie minuten voor tijd kon L. Cardoen een heerlijke assist bezorgen in de loop van ons L. Casier (je weet wel de jongeman die veel met zijn haar bezig is dan ons volledig dameselftal te samen). L. Casier vond de weg naar het doel met het leer en kon koelbloedig het leer tegen de netten knallen (0-1). De ontlading was enorm en de verdiende voorsprong is méér dan verdiend. Maar het was nog opletten, de thuisploeg liet het hier niet bij en kon nog dreigen, maar onze goalie en verdediging bleven knokken om de overwinning te behouden. Het kostte onze boys bloed, zweet en tranen, maar achteraf stond de kers op de taart na een spetterend voetbalspektakel van onze Boys.

Proficiat Boys voor deze prachtige overwinning. Jullie hebben geknokt als echte leeuwen in de arena om de drie punten mee te pakken naar Rumbeke. Alvast nog een dankwoordje naar de ingevallen scheidsrechter die zijn werk uitstekend heeft gedaan. Trainersstaf is trots op jullie voor jullie geleverde prestatie op de grasmat. We hebben er echt van genoten !!!!

Scoorden:

87' (0-1) L. Casier.

KSV Rumbeke:

N. Deleye, J. Kenzi, J. Vanacker. W. Remaut, A. Lejthija, R. Tyvaert, J. Van Eeckhoutte, A. Tyvaert, T. Ketels, H. Verduyn, L. Cardoen, E. Geldhof, M. Beerland, L. Cardoen, L. Casier.

Verslag Kurt Maddens