Beloften winnen overtuigend van SVV Damme !!!!

IMG 20191004 215601 kopie

Vrijdagavond 4 oktober op de dag dat het werelddierendag is mochten onze KSVR-Boys SVV Damme ontvangen op het Rumbeekse Sportpark. Op papier zou het een haalbare kaart moeten zijn, maar iedere wedstrijd moet telkens gespeeld worden en met de juiste ingesteldheid van de gasten moet dit zeker lukken, je weet maar nooit.

De leeuwen van KSVR werden losgelaten in de Rumbeekse arena en konden direct het heft in eigen handen nemen met enkele snelle uitbraken.Dat resulteerde al in de zesde minuut wanneer T Ketels een lekker assist richting S. Vandekerckhove kon afvuren. S. Vandekerckhove twijfelde niet en kon de netten al doen trillen in Rumbeke (1-0). De bezoekers lieten dit niet zomaar gebeuren en konden op regelmatige momenten in de wedstrijd stevig weerwerk bieden, maar onze goalie hield zijn netten proper. De wedstrijd ging goed op en neer, beide ploegen konden aantal doelkansen afdwingen, maar het waren de KSVR-Boys die in de 18de minuut konden prikken. R. Vandewalle kon met een heerlijke assist vanaf de middellijn A. Verfaillie de laan insturen richting doel. A. Verfaillie kon koelbloedig het leer tegen de netten knallen (2-0). KSVR bleef maar druk uitvoeren en de doelkansen kwamen terug met de vloot voorbij gevlogen. In de 25ste minuut kon de kleine pruts (A. Verfaillie) met een harde knal het leer tegen de paal knallen. Men zag duidelijk dat onze boys er volledig willen voorgaan om de voorsprong uit te diepen. Maar de jonge garde van Damme stonden stevig hun manneke. We gingen rusten met 2-0 voorsprong.

Tweede helft begonnen onze KSVR-Boys veel te nonchelant aan de wedstrijd ze dachten al van "we staan 2-0 voor, de buit is binnen", in het voetbal kan het altijd nog alle kanten uit. Damme was in de eerste kwartier van de tweede helft wel de betere ploeg, ze bleven maar druk uitvoeren om hun eerredder tegen de netten te knallen. In de 51ste minuut begin A. Lejthija een fout in de "16" waarop de scheidsrechter direct naar de stip wees in het voordeel van Damme. Damme kon de penalty vlekkeloos omzetten en het stond plots 2-1. Onze boys werden wakker geschud met deze tegengoal en begonnen terug hun volle moed bij één te rapen en konden de wedstrijd terug wat meer onder controle te krijgen. In de 62ste minuut werd S. Vandekerckhove foutief neergehaald in de "16" en hier wees de perfect leidende scheidsrechter van dienst naar de stip. E. Geldhof kon deze penalty vlekkeloos tegen de netten knallen (3-1). KSVR begon terug meer de bovenhand te nemen en met enkele rake uitschieters van onze boys richting doel kon de bezoekende goalie telkens mooie reddingen uit zijn mouw schudden. Kort voor affluiten ging onze kleine pruts vliegensvlug richting doel, A. Verfaillie zag dat S. Vandekerckhove goed was gevolgd en kon met een heerlijke voorzet het leer voorzenden waarop S. Vandekerckhove met een lekker kopballetje het leer tegen de netten kon koppen (4-1).

De eindstand van deze boeiende wedstrijd eindigde op een mooie 4-1 overwinning voor onze blauw-witte leeuwen op werelddierendag. Proficiat boys voor jullie prestatie !!! Volgende week vrijdag 11 oktober maken we de verplaatsing naar KFC Varsenare.

Scoorden:

6' (1-0) S. Vandekerckhove,

18' (2-0) A. Verfaillie,

51' (2-1) (penalty),

62' (3-1) E. Geldhof (penalty),

87' (4-1) S. Vandekerckhove.

KSV Rumbeke:

N. Deleye, A. Tyvaert, B. Van Coillie, A. Lejthija, Y. Van Eeckhoutte, L. Cardoen, A. Verfaillie, T. Ketels, R. Vandewalle, E. Geldhof, S. Vandekerckhove, M. Beerland, W. Remaut, H. Van Eeckhout.

Verslag Kurt Maddens