Beloften overklassen zichzelf tegen Meulebeke !!!

IMG 9464 520px

Vrijdagavond 20 september 2019 mochten de KSVR-Boys de rood-witte beren uit Meulebeke ontvangen in het hol van de leeuw, namelijk op het Rumbeekse Sportpark. Voordat de wedstrijd van start ging was er eerst nog één minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van de oma van Rinus Vandewalle (speler beloften) en de moeder van onze TVJO Henk.  "Schatjes willen jullie voetballen, awel vliegt er maar eens goed in." dat waren de woorden van de super sympathieke en goed fluitende scheidsrechter van dienst, voordat de wedstrijd van start ging.

Al vlug bij aanvang van de wedstrijd werd het duidelijk dat onze KSVR-Boys er met de volle goesting op het veld stonden. De hongerige leeuwen aasden op hun prooi om de rood-witte beren te verslaan. Amper 3 minuten ver in de wedstrijd zag R. Vandewalle zijn schot op de deklat stuiten. KSVR bleef doorduwen om als eerste de netten te doen trillen op het Rumbeekse Sportpark. In de 7de minuut werd A. Tyvaert foutief neergehaald op de rand van de "16". Vanop de bank, op het veld en van in de tribune zagen we dat het penalty was, maar de scheidsrechter legde het leer net de rand van de "16" en een vrije trap voor onze boys (achteraf gaf de scheids eerlijk toe dat enorm twijfelde over deze fase penalty of vrije trap).  E. Geldhof mocht de vrije trap nemen, het leer ging laag over de grond richting H. De Vidts die op zijn beurt het leer met een lichte tik tegen de netten kon duwen 1-0. Luttele seconden later kon R. Vandewalle zijn weg vinden richting doel en koelbloedig de 2-0 op het bord zetten. De bezoekers lieten dit niet zomaar gebeuren en konden enkele keren dreigen tot aan onze goalie. In de 17de minuut kon A. Lejthija een lange bal geven richting T. Ketels waardoor hij op full speed met het leer aan de voet richting het doel vloog. T. Ketels bleef kalm en kon heel beheerst afwerken en de netten voor de derde keer doen trillen deze avond, Tommeke Tommeke Tommeke wa doe je nu en jawel hoor de 3-0 op het scorebord stond te pronken. In de 20ste minuut werden de bezoekers heel gevaarlijk maar onze goalie die tot zover amper het leer heeft gezien kon zijn vlieg en stunt kunsten nog eens bovenhalen. Meulebeke kon uithalen met een gevaarlijke schot, maar ons Nielske was attent en kon een heerlijke super redding uit zijn mouwen schudden. In de rebound zag Meulebeke hun schot op de paal stuiten. Men zag dat de bezoekers meer wilden dan de 3-0. Ze ware constant opzoek naar hun openingstreffer maar onze verdediging en onze goalie lieten zich niet zomaar in hun kaarten kijken. In de 34ste minuut begon M. Decoene aan solo demonstratie op het veld en met een vlammende schot ver uit de "16" zag hij het leer net onder de deklat tegen de netten knallen 4-0. We gingen de rust in met een 4-0 voorsprong. 

Tweede helft deden onze Boys verder doordoen op hun elan zoals in de eerste helft. In de 49ste minuut werd R. Vandewalle wandelen gestuurd richting het doel en kon met een heerlijke actie het leer netjes tegen de netten prikken en de forfaitcijfers waren een feit op het scorebord 5-0. Meulebeke wilde absoluut hun eerredder scoren maar tevergeefs. KSVR hield stand. In de 54ste minuut opnieuw R. Vandewalle in actie, zijn schot zag hij afgeblokt door de bezoekende doelman en het leer strompelde net naast de paal, dedju toch wel aan de verkeerde kant van de paal zekers. Meulebeke kwam nog enkele keren dreigen maar zonder enig echt doelgevaar, onze goalie bleef zijn netten schoon houden. Ronde 70ste minuut kon L. Cardoen het leer richting doel koppen, maar ons Pieterke kon het leer nog net aantikken om de netten te doen trillen, maar de scheidsrechter keurde deze goal af wegens buitenspel. In de 78ste minuut kon E. Geldhof het leer richting ons Pieterke vlammen, waarop Pieterke met een heerlijke lob over de keeper van Meulebeke tegen de netten kon prikken, 6-0  De rood-witte beren probeerden nog het één en andere te forceren om hun eerredder te scoren maar het mocht niet meer baden voor hen. Onze blauw-witte leeuwen hadden de rood-witte beren goed in hun greep tijdens de match. De eindstand van 6-0 in het voordeel van onze KSVR-Boys stond met veel bling bling bling te pronken op het scorebord. 

Scoorden:

7' (1-0) H. De Vidts,

8' (2-0) R. Vandewalle,

17' (3-0) T. Ketels,

34' (4-0) M. Decoene,

49' (5-0) R. Vandewalle,

78' (6-0) P. Demeulenaere.

KSV Rumbeke:

N. Deleye, A. Tyvaert, B. Van Coillie, A. Lejthija, T. Ketels, M. Decoene, R. Vandewalle, L. Cardoen, S. Vandekerckhove, H. De Vidts, E. Geldhof, P. Demeulenaere, J. Van Eeckhoutte, Y. Van Eeckhoutte, A. Verfaillie

Verslag Kurt Maddens