Beloften pakken de volle buit na een vroeg doelpunt en het missen van resem doelkansen tegen Blankenberge !!!!

IMG 9464 520px

Vrijdag 6 september was KSV Rumbeke de gastheer voor K. Sp. Club Blankenberge. De KSVR-Boys van trainer P. Bailliu konden het eerst in de competitie van het nieuwe seizoen hun kunsten tonen aan het thuispubliek. In de verre achtergrond hoorden we de rally auto's brullen tijdens de avondritten van het omloop van Vlaanderen.

Bij aanvang van de wedstrijd werden de hemelsluizen eens open gezet en de regen dwarrelde naar beneden op ons Heilig Kunstgrasveld. KSVR kon direct hun stempel zetten en de bezoekers tonen wie de gastheer was van de avond. Onze KSVR-Boys konden mooie combinaties op de grasmat neerzetten. De kant van de bezoekers lag onder de vuurlinie van onze Boys. Maar we zagen het leer net niet goed vallen. Het duurde tot in de 13de minuut wanneer ons Siebeke ervan doorging en foutief werd neergehaald. E. Geldhof nam de vrije trap voor zijn rekening. E. Geldhof kon het leer voor doel plaatsen en R. Vandewalle kon al laag vliegend over de grond het leer heerlijk langs de paal tegen de netten koppen. De netten daverden op de grondvesten van KSV Rumbeke en de 1-0 stond op het bord. KSVR bleef verder doorgaan op hun elan en de doelkansen werden voorgeschoteld op een dienblad. Jammer genoeg wilde het leer maar niet tussen de palen belandden. De bezoekende goalie kon regelmatig op het juiste tijdstip tussenkomen. De bezoekers kwamen onze goalie N. Deleye af en toe een bezoekje brengen en gelukkig voor onze mannen was onze goalie bij de pinken en kon telkens puike reddingen uit zijn mouw schudden om zijn netten clean te houden. We gingen rusten met een kleine 1-0 voorsprong.

In de tweede helft konden onze KSVR-Boys de match naar hun hand zetten. Ze bleven maar verder doorduwen om de score te verdubbelen, helaas zaten de blauw-witte voetbalgoden niet met hun gedachten op het voetbalveld. De bezoekers daarin tegen hadden een karrevoer konijnepoten meegebracht. Alle pogingen dat onze KSVR-boys uit hun mouwen schudde om het leer tussen de palen te krijgen, kon de bezoekende doelman deze telkens uit zijn doel weren. Doelkansen werden met meerdere vloten of beter gezegd met vrachtschepen voorgeschoteld, telkens wilde het leer niet tegen de netten, er zat telkens iets tussen van Blankenberge was het de doelman niet dan was het een speler van Blankenberge, maar ook onze scherpschutters hun vizier stonden niet goed opgesteld. De bezoekers konden af en toe eens piepen bij onze goalie, maar deze bleef kalm en kon telkens de kansen van Blankenberge netjes opruimen. In het laatste kwartier kon ons Pieterke zich uitleven op het veld. Hij heeft alle kantjes van het veld gezien. Kansen creëren gingen vlotjes, de ene keer beter dan de andere keer. In de slotminuut de super reuze kans om de score te verdubbelen, maar onze Pieterke zag zijn schot snoeihard op de paal stuiten. KSVR kon met het kleinste verschil de wedstrijd winnen van de kustjongens uit Blankenberge.

Als men de wedstrijd heeft gezien kon het gemakkelijk 5-0, 6-0 geweest zijn, maar we moeten ons tevreden stellen met een schrale 1-0 overwinning. Toch is de trainersstaf P. Bailliu, K. Maddens en P. Maddens trots over de geleverde prestatie van onze KSVR-Boys. Om al vroeg in de wedstrijd 1-0 voor te staan, de resem doelkansen te creëren en jullie hebben gevochten om deze schrale voorsprong te behouden tot het einde. Proficiat Boys !!!!!!!

Eindstand:

Prov. Beloften - K. Sp. Club Blankenberge : 1 - 0

Scoorden:

13' (1-0) R. Vandewalle.

KSV Rumbeke:

N. Deleye, P. Demeulenaere, W. Remaut, Y. Van Eeckhoutte, T. Ketels,  B. Van Coillie, L. Casier, M. Beerland, S. Vandekerckhove, R. Vandewalle, E. Geldhof, J. Vanacker, L. Cardoen, J. De Bosschere, A. Ghergu.

Verslag Kurt Maddens